Lühikesel rajal tuleb teha kaks ringi, purjetamisreeglite piires on lubatud konkurendi takistamine taktikaliste võtetega. Võistlust jälgivad kohtunikud trahvivad reeglite rikkumise eest, vea eest määratud karistusring võib liidri hoopis kaotajaks jätta.

Match Race’i eripära on, et osalevatele tiimidele antakse korraldaja poolt identsed jahid, seega ei määra tulemust mitte moodsam tehnoloogia ega sponsorite heldus, vaid kiprite oskused ja kogemused ning meeskonna vilumus.

Pärnu Jahtklubi tegevjuht ja võistluste direktor Indrek Ilves innustab pealtvaatajaid võistlust ka kohapeale vaatama ja omadele kaasa elama tulema. „Tegemist on purjetamise kõige vaatemängulisema alaga just seetõttu, et sõit toimub üks ühe vastu ja võrdsetel jahtidel,“ selgitas Ilves. „Lisaks võrreldes avamere purjetamisega, saab Match Race’i tuua pealtvaatajale mugavalt otse purjetamisstaadionile.“

Võistluste nimekamaiks osalejaks on oma tiimiga kindlasti Reuben Corbett Uus-Meremaalt, kes on ISAF (International Sailing Federation) edetabelis 12. kohal. Samuti on väga kõrgel, 19. kohal, Marek Stancyk Poolast.

Neile järgnevad tihedalt Staffan Lindberg Soomest, ISAF tabelis 21. koht ja Mati Sepp Eestist, kes on ISAF tabelis 23. kohal. Sepp on muuhulgas ka purjetamise X-41 klassi 2010. aasta maailmameister.

Oma tiimidega on esindatud ka ISAF edetabelis 30. kohal olev Vladimir Lipavsky Venemaalt, 50. kohal olev ja võistluse üks kogenenumaid purjetajaid Olli Pekka Lumijärvi Soomest, 85. kohal olev Harles Liiv Eestist, 90. kohal olev ja võistluse noorim osaleja, kõigest 22 aastane Lucas Lier Taanist.

Võistlejate nimekirja lõpetavad oma tiimidega ISAF edetabeli 127. koha omanik Philip Bendon Suurbrittaniast ja alles teist korda oma tiimiga võistlev Janno Hool Eestist (ISAF 498. koht). Hool purjetab tavaliselt Mati Sepa meeskonnas.

Võistlust juhib rahvusvaheline kohtunike žürii, peakohtunik on Philippe Michel Pransusmaalt, teda abistavad kohtunikud Pekka Nuutilainen (FIN), David Lees (GBR), Priit Rüütel (EST), Marko Saarlaid (EST), Mikael Sabbah (FIN), Lars Nyqvist (FIN) ja Madis Ausman (EST).

Pärnu Sailing Week Match Race võistlust kommenteerib kohapeal purjetaja Kalev Vapper. Match Race Grade 2 ajakava on järgmine:
19.06. kell 09:30 Match Race regati avamine Jahtklubis ja kell 11:00 esimesed stardid jõel.
20.06. kell 10:00 Match Race stardid jõel jätkuvad.
21.06. kell 10:00 Match Race stardid jõel jätkuvad ja kell 17:30 Match Race võistluse autasustamine ja demosõit, Kalda 2 kail.