NeilPryde Baltic Cup`i näol on tegemist rahvusvaheliselt tunnustatud Formula purjelauaklassi võistlusseeriaga, mis annab punkte ka maailma edetabelisse. Seni on peetud 1 NeilPryde Baltic Cup'i seeriavõistlus Leedus. Tallinna etapi järel kroonitakse baltikumi paremik Lätis.

Uudsena sel aastal viiakse NeilPryde Baltic Cup´i raames läbi suur purjelauaregatt neljale erinevale purjelauaklassile: Formula, olümpiaklass NeilPryde RS:X, olümpia ettevalmistusklass Techno 293 ning Raceboard. Lisaks järgmisel olümpial osalev lohe rajasõit (Kite Race). Üritus toob Piritale kokku lisaks Baltikumi purjelaua- ja lohesurfiässadele ka Euroopa ja maailma paremikku.

Ligi 100 osalejaga võistlustele on teiste seas lubanud kohale tulla ka näiteks European Cup`i hetke liider Prantsusmaalt, Valentin Brault.

NeilPryde Baltic Cup`iga samaaegselt toimuv European Cup Tallinna osavõistlus annab maailma ränkingusse rohkem punkte ning seega kogu võistlustele enneolematult võimsat volüümi.

Sportlikule nädalavahetusele järgneb olümpiaklassi NeilPryde RS:X noorte Euroopa meistrivõistlused (1.-7. juuli). Seega, tulemas on Eesti läbi aegade üks võimsamaid purjelaua- ja lohesurfivõistlusi kus käib tihe heitlus maailmaränkingu liidrite, Euroopa ja Baltikumi paremiku vahel! Pirita rand ootab kõiki purjelaua ja lohesurfi huvilisi sportlastele kaasa elama kas kohapeal või EMT ja Delfi vahendusel web-live`is: