Laser Standardil seilaval Karl-Martin Rammol (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi) õnnestus täna oma skoori lisada 26. ning seejärel veel suurepärane 3. sõidutulemus, mis tõstavad ta 56 mehe seas 18. positsioonile. Liidrikohale on taas kerkinud Uus-Meremaa purjetaja Andrew Murdoch.

Naisteklassis Laser Radial tuli Anna Pohlak (Tallinna Jahtklubi) päeva esimeses sõidus küll 39ndaks, kuid teises saavutas see-eest tubli 11nda finiširesultaadi ning tõusis sellega nelja koha võrra ehk 36ndaks. 49 naise hulgas juhib suure punktieduga Marit Bouwmeester Hollandist.

Laser klasside jaoks oli tegemist avaseeria eelviimase võistluspäevaga ning reedel toimuvasse medalisõitu pääsevad 10 parimat paati selguvad juba homme õhtuks.

Finn ja 49er klassides purjetavatel sportlastel oli täna puhkepäev, kuid ka nemad on homme taas võistlustules. Hetkeseisuga hoiab Deniss Karpak (SK Karpak Sailing Team) Finnil kõrget 4. kohta, Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik (Noblessneri Jahtklubi) on 49er'il 20ndad.

2012. aasta olümpiaregati asupaigas, Weymouthis ja Portlandis toimuval võistlusel purjetavad kõik olümpiaklassid ning vastavalt Olümpiamängude reeglile pääseb igas distsipliinis riigi kohta võistlema vaid üks sportlane. Eel-Olümpia võimaldab ühelt poolt sportlastel ning treeneritel tutvuda võistluspaiga ning sealsete tingimustega ning teiselt poolt saavad olümpiaregati korraldajad testida süsteeme, protseduure, varustust ning teisi tehnilisi aspekte, et tagada aasta pärast aset leidva OM-regati läbiviimise kõrge standard.

Võistlussõidud toimuvad Laser klassidele 5.-12. augustil ning Finn ja 49er klassidele 6.-13. augustil, kusjuures viimasel võistluspäeval leiab aset topeltpunktid andev medalisõit, kuhu pääsevad vaid avaseeria alusel selguvad 10 parimat.

Võistluse kodulehekülg ja tulemused: