Fremantle'is oli täna pilves ilm, aeg-ajalt sadas vihma ja keskpäevast alates oli ka äikest. Kogu päeva puhus pidevalt tugevnev maatuul – kui kella 12 paiku oli tuult 5m/s, siis kella 4 ajal pagidega juba 12 m/s.

Laser klassis seilav Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi) finišeeris MM-i avapäeval oma kvalifikatsioonigrupis 13nda ja 16ndana, mis hetkeseisuga annavad 147 mehe seas 43. koha. Argo Vooremaa (ESS Kalev Jahtklubi) purjetas end kohtadele 35 ja 29 ning on 95. positsioonil. Juhtima läks Jesper Stalheim Rootsist.

Meeste RS:X purjelaual algas regatt Johannes Ahunile (Noblessneri Jahtklubi) oma fliidi finišikohtadega 24 ja 28, mis asetavad ta hetkel 53ndaks. „Stardid ei õnnestunud mul päris hästi, kuigi muidu tulid sõidud korralikud välja. Kehva stardiga aga esikahekümnesse asja ei ole,“ kommenteeris sportlane tänast võistluspäeva.

Henri Kaar (Team Extreme) on avapäeva tulemustega 25 ja 32 mõni koht tagapool, 55. positsioonil. Kaar jäi avasõiduga igati rahule: „Esimene sõit läks mul päris hästi. Teises aga tegin rajapoole valikul vigu – läksin vasakule, kuid eelistatuks osutus siiski parem pool.“
Kevin Jakobson (Noblessneri JK) paikneb 39. ja 40. finiširesultaadiga 80. kohal. Sportlase sõnul olid temalegi täna probleemiks stardid: „Stardid ei tulnud välja ja sõidu jooksul ei õnnestunud oluliselt kaotatud kohti tagasi võita. Enesetunne oli iseenesest teises sõidus juba päris hea, aga koht kahjuks ei paranenud.“
89 mehe seas on kõige paremini alustanud iisraellane Nimrod Mashiah.

Ekstreempurjekal 49er seilasid Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik (Noblessneri Jahtklubi) avapäeval oma kvalifikatsioonigrupis välja finišitulemused 16, 25 ja 21 ning on võtnud 67 meeskonna konkurentsis 40. asetuse. „Stardid õnnestusid esimeses kahes sõidus väga hästi ja kiirus oli krüssudes samuti terve päeva väga hea, kuid taganttuules andsime mitmel korral vaiksemasse tuulde sattumise tõttu palju kohti ära ning teises ja kolmandas sõidus läksime ka ümber,“ võtsid mehed päeva kokku.
Esikohale on asunud Taani paatkond Jonas Warrer – Soeren Hansen.

Star klassis said Alar Volmer ja Mihkel Kosk teise võistluspäeva avasõidus 27. koha, kuid järgmises ei finišeerinud ning on kokkuvõttes 41 meeskonna hulgas endiselt 39. positsioonil. Liidrikoha on säilitanud britid Iain Percy ja Andrew Simpson.

RS:X meeste ja 49er klassid on kvalifikatsioonisõitudes jagatud kahte ning Laser klass kolme eraldi startivasse võimalikult võrdse suurusega laevastikku. Kvalifikatsiooni lõpptulemus määrab võistlejate finaalikoha kas kuld-, hõbe- või pronksfliidis. Finaal lõppeb laupäeval ning pühapäeval võistlevad iga klassi kümme parimat topeltpunktid andvas medalisõidus. Väiksema võistlevate paatide arvuga Star klass purjetab ühe grupina ning seilab medalisõidu laupäeval.