Eesti purjetajatele saabuvad mitmetes võistlusklassides Tallinna lahele konkurentsi pakkuma soomlased, leedukad ja venelased.

Eesti Karikat on Laser klassis finaaletapi eel üsna tubli punktieduga juhtimas Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK) Argo Vooremaa (KJK) ja Kaarel Kruusmägi (SMS) ees.

Finn klassis läheb sarja liidripositsioonilt võistlustulle Deniss Karpak (Karpak ST), edetabeli teiselt realt leiab hetkel Lauri Väinsalu (ROPK) ning kolmandalt Martti Kinkari (ROPK).

Õdede paatkond Marjaliisa Umb - Elise Umb (PSS Maru) asub Tallinna lahel stardiliinile eesmärgiga kaitsta esikohta 470 klassis, teisel positsioonil on hetkel soomlased Miikka Nikkilä ja Leo Tykkyläinen ning kolmandal Mart Kivistik ja Lenart Kivistik (NYC).

29er klassis on seni parimat minekut näidanud Juuso Roihu ja Henri Roihu (TJK), kellel on ette näidata eelmiste etappide võit. Suurimat konkurentsi on vendadel ilmselt oodata teisel asetusel paiknevatelt Georg Haudilt ja Jaan Erik Pihelilt (ROPK). Kolmandal kohal on aga hetkel Kristo Õunap ja Kevin Grass (SMS).

Katamaraanil F-18 on senipeetud etappidel konkurentidest stabiilselt üle olnud Uku Kuusk ja Aivar Soo (HPSK). Paatkonnale järgnevad edetabelis hetkeseisuga Kevin Jakobson ja Raul Feld (NYC) teiselt ning Marko Smirnov ja Raul Aripmann (EKL) kolmandalt kohalt.

Alfred Kalm (TPLK) on liider alla 15 aastaste Techno 293 klassis, järgnemas klubikaaslased Marcus Pertelson ning Aarto Pihlapuu. Alla 17 aastaste purjelaudurite paremusjärjestuses on Priit Kivisilla (JK Dago) kannul Keit Järve (NYC), kolmas on aga hetkel Lisanna Unt (TKJ).

Karikasarja arvestuse väliselt on regatil kavas hiljuti 2016. aasta Rio de Janeiro Olümpiamängude distsipliinide hulka valitud lohesurfi rajasõit.

Tallinna Nädala purjeregati näol on tegemist pikaajaliste ajalooliste traditsioonidega võistlusega. Regatt toimus mitmeid aastaid suure rahvusvahelise võistlusena juba Teise maailmasõja eelses Eesti Vabariigis. Nõukogude ajal oli suurimaks Tallinnas peetud iga-aastaseks regatiks Balti regatt. 1991. aastast alates on regatti peetud iga-aastaselt algul Tallinna 470 Regati nime all, hiljem alates 2005. aastast Tallinna Nädala regatina. Mitmetel aastatel on Tallinna Nädala regatt olnud suurim Tallinnas peetud regatt, kus osalenud ka arvukalt purjetajaid meie naaberriikidest.

Tallinna Nädala regati korraldab Eesti 470 Klassiliit koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga. Võistluste avamine toimub reedel kell 13:30 Kalevi Jahtklubis ning esimese võistlussõidu hoiatussignaal antakse kell 15. Laupäeval on sõidud planeeritud algusega kell 12 ning pühapäeval kell 11. Võistlusseeria jooksul plaanitakse kõigis klassides pidada 8 võistlussõitu.

EJL Olümpiapurjetamise Eesti Karikas koosneb kokku seitsmest regatist noorte- ja olümpiaklassidele. Eesti Karikas algas 25.-27. mail Roomassaares Saaremaa Merispordi Seltsi regatiga. Teiseks etapiks olid 15.-17. juunil Tallinnas aset leidnud Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused, kolmandaks aga samuti Tallinnas toimunud Spinnakeri regatt 6.-8. juulil. Neljas osavõistlus sõideti 24.-26. augustil Roomassaares Saaremaa karikavõistlustel ja viies 31. augustist 2. septembrini Lohusalus Tallinna Jahtklubi karikavõistluste raames. Eelviimaseks etapiks oli 14.-16. septembril peetud Pärnu Sügisregatt ning viimaseks 21.-23. septembril aset leidev Tallinna Nädala regatt. Noorimate klass Optimist võistles kokku neljal regatil, teistes klassides peetakse kolm regatti. Kõigis klassides lähevad võistlussarja üldkokkuvõttes arvesse kolm paremat regatitulemust.