Võistlusel arvukalt esindatud Eesti koondisest alustasid avapäeval edukaimalt 470 naiste klassis seilavad Marjaliisa ja Elise Umb (Purjespordiselts Maru), asetudes 6-8 m/s puhunud meretuule ning suure lainetuse oludes 18. kohale.

Õdede paatkonnale kujunesid MK etapi esimeste sõitude finišikohtadeks 19 ja 23, suurregatil tuleb neil rinda pista 54 konkureeriva tiimiga. Täna näitasid kokkuvõttes parimat minekut hispaanlannad Tara Pacheco ja Berta Betanzos.

Finnil purjetav Deniss Karpak (Karpak Sailing Team) alustas avapäeval 17. ja 16. kohaga, mis annavad talle hetkel 32. positsiooni. Harles Liiv (ESS Kalev Jahtklubi) tegi täna kaasa ühe sõidu, saades sealt 19. tulemuse ning peab hetkel leppima 61. asetusega. 80 võistleja seas jagavad liidrikohta britid Ben Ainslie ning Giles Scott, mõlemad saavutasid tänastes sõitudes oma kvalifikatsioonigrupis kaks võitu.

Laser Standard klassis tegi Eesti noormeestest tugevama alguse Argo Vooremaa (KJK), kes kahe 16. kohaga võtab suures, 154 osalejaga ning koguni kolmes grupis võistlevas laevastikus 48. koha. Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi) sõitude seeria algas tulemustega 26 ja 29 ning ta on hetkeseisuga 78. positsioonil. Laseril jagavad avapäeva järel esikohta austraallane Tom Slingsby ja sakslane Simon Grotelueschen.

Laser Radialil esindab Eesti koondist Anna Pohlak (Tallinna Jahtklubi), kelle tänasteks finišikohtadeks on 33 ja 35. Pohlak paikneb sellega 97 naise hulgas 69. positsioonil. Juhib hollandlanna Marit Bouwmeester.

Skiff-purjekal 49er õnnestus Tõnis Haavelil ja Lenart Kivistikul (Noblessneri Jahtklubi) esimene võistlussõit lõpetada tubli 10. kohaga, järgmistes aga lisandusid tulemustabelisse kohad 25 ja 27 ning meeskond on hoidmas 38. asetust. 66 paatkonna liider on USA tiim Erik Storck – Trevor Moore.

Purjelaual RS:X oli Eesti meestest täna parim Johannes Ahun, kes tulemustega 23, 20, 22 on hetkeseisuga 45. kohal. Henri Kaar (Team Extreme) asetseb 68. positsioonil, avapäeva tõi talle kohad 37, 28, 30. Kevin Jakobson (Noblessneri Jahtklubi) aga sõitis algul 35. ja seejärel kaks korda 39. finišitulemuse vääriliselt ning on 77. kohal. 89 sportlase seas paikneb hetkel esikohal Tom Ashley Uus-Meremaalt.

Finn, Laser Standard, Laser Radial, 49er ja RS:X klassides purjetatakse teisipäevani kvalifikatsioonigruppides, kus selgitatakse edasisteks finaalsõitudeks kuld-, hõbe- ja pronkslaevastikesse pääsejad. Väiksema võistlejate arvuga 470 naiste klassis aga sõidetakse avaseeria lõpuni ühes grupis. Reedel lõppeb regatt kõigile võistlevatele klassidele medalisõiduga, kuhu pääsevad 10 paremat paatkonda.