Regati kestel peetud üheksas avaseeria sõidus said Marjaliisa ja Elise Umb (Purjespordiselts Maru) 470 naiste klassis kirja tublid tulemused 7, 3, 8, 5, 11, 6, 4, 8, 8, mis avasid neile pääsu täna toimunud medalisõitu. Seal kuuendana üle finišiliini purjetanud tiim sai ka võistluse kokkuvõttes 18 naiskonna seas kuuenda koha.

Marjaliisa Umbi sõnul jäi naiskond oma sooritusega rahule: „Olud olid siin küllaltki keerulised - vaiksemapoolsed tuuled nõudsid eeskätt just palju vaimset tööd. Samas aga saime oma oskused hästi proovile panna ning finaaliski sõitsime igati hea tulemuse välja.“

Võidu saavutas Suurbritannia paatkond Hannah Mills ja Saskia Clark austerlannade Lara Vadlau ja Jolanta Katarzyna Ogar'i ning kaasmaalaste Sophie Wegelin'i ja Eilidh McIntyre'i ees.

RS:X naiste klassis kujunes Ingrid Puusta (Noblessneri Jahtklubi) avaseeriaks OCS (valestart), 6, 12, 13, 14, 17, 8, 14, 15 ja 8, mis kokkuvõttes asetavad ta 23 naise hulgas kolmeteistkümnendale kohale ning jätavad seega kõrvale homsest medalisõidust, kus osalevad vaid avasõitudega esikümnesse mahtunud sportlased.

Ingrid Puusta sõnul oli kogemuste omandamise seisukohalt tegemist väga tähtsa võistlusega: „Minu kolmeteistkümnes lõppkoht on keskmine tulemus. Olen ülimalt rahul, et siin võistlesin, kuna sain hea võimaluse Santanderi keerulisi olusid tundma õppida ning koguda olulist informatsiooni siinsete tuulte ja hoovuste kohta. Oskan nüüd strateegilises mõttes kindlasti paremini järgmiseks aastaks treenida.“

Laser Standard klassis kogus Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi) avaseeria kestel tulemused 9, 12, 8, 3, OCS, 5, 7 ja 9 ning on hetkel 40 mehe seas seitsmendal positsioonil, mis tähendab pääsu homme peetavasse medalisõitu. Kaarel Kruusmägi (Saaremaa Merispordi Selts) finišeeris avaseerias resultaatidega 1, 18, 11, 21, 12, 15, 14 ja 6, mis jätavad talle lõpptulemuseks üheteistkümnenda koha.