Kõik suured lood saavad alguses väikestest asjadest ja väikse poisina tuli Alar toona Kalevi Jahtklubisse Tallinnas, kus ta alustas purjetamist treener Tõnu Reitsaku grupis. Purjetamisest sai tema jaoks heas mõttes „nakkushaigus". Kalevi Jahtklubi toonane atmosfäär oli erakordne - põhirõhk oli võistluspurjetamisel ja väike poiss vaatas näpp suus, kuidas korüfeed klubis ja merel  askeldasid. Oma parimates aastates olid siis sellised toonased purjetajad nagu Ernst Kusmanov, Kalju Toomara, Aleksander Tshutselov, Enn Metsar, Jevgeni Kazakov ja paljud teised. Alarit juhendas ka mees, kelle käe alt on sirgunud suur osa Eesti purjetajate paremikust - legendaarne purjetamistreener Taavi Org. Sealt edasi järgnes juba koht Nõukogude Liidu purjetamiskoondises, kus sai oskusi ja kogemusi koguda kolmekordselt olümpiavõitjalt Valentin Mankinilt. 

Alar Volmer, skipper onboard Team Estonia for the Nord Stream Race © Team Estonia (1)
Alar Volmer läheb reedel, 30. mail algava Nord Stream Race 2014 stardijoonele valitseva avamerepurjetamise ORC klassi 3. grupi Euroopa meistrina - selle tiitli sai ta koos Pärnu Jahtklubi jahiga Sugar 2, mille kapteniks Mihkel Kosk, 2013.a augustis Sandhamnis, Rootsis.

Petite Flamme, Team Estonia for the Nord Stream Race © Team Estonia

Nord Stream Race 2014 Eesti tiimi tuumik on pärit jahilt Amserv (Grand Soleil 42R), mis on koos purjetanud viimased viis aastat, võtnud võite nii Eesti kui ka Soome avamerepurjetamise meistrivõistlustelt ning  sai 2012.a Helsingis toimunud avamerepurjetamise maailmameistrivõistlustel amatööride maailmameistri tiitli.

Võtmetegijad Eesti tiimis on Juss Ojala, Kaarel Kruusmägi ja Eero Pank. Juss on Amservi tiimis roolimeheks jahil Grand Soleil 42R, kuid tal on ette näidata ka head tulemused klassides Laser, X- 99, X- 35 ning mainima peab kindlasti Jussi osalemist Copa Del Rey 2007.a võidukas tiimis. Kaarel on noor ja ambitsioonikas mees, kes võitleb koha eest Rio de Janeiro 2016.a olümpiale Laser klassis, kuid tal on ka kogemus ookeanipurjetamisest regatil Volvo Open 60 Uus-Meremaalt Lõuna-Ameerikasse. Eero alustas võistluspurjetamisega oma kahekümnendates, kuid nüüd on tema hoogu raske peatada. Ta keskendub avamere võistluspurjetamisele ning on võistelnud erinevate projektide käigus nii 35- kui ka 45-jalastel jahtidel

Eesti tiimi toovad kogemusi ja võimsust parimad tegijad teistelt Eesti jahtidelt. Nende hulgas on X- 41 klassi 2010.a maailmameister ja 2013.a ORC II grupi Euroopa hõbe Arvi Kink, 2013.a ORC Euroopa meister Aare Võsu ja 2013.a ORC EMi hõbe Andrus Aavaste, kui nimetada vaid mõnda.

Amservi  jahi meeskonnast on Eesti tiimi kaasatud veel ka Marek Harjak, Karl Vahtra ja Andres Rätsepp. Viimane on tuntud rohkem  küll Pariis-Dakari ralli kihutamistest ja purjetamisega tegelenud alles seitse aastat. Eero Panga meeskonnast Reval Cafe osalevad Eesti tiimis kaks Indrekut - Kasela ja Tiits. Neid mehi toetavad Jaanus Talp, Jaan Tiigi, Aleksei Zigadlo - nemad  küll vähem tuntud, aga selle eest alles oma rahvusvahelise karjääri alguses ja tulemustele orienteeritud.

Meeskond poleks täiuslik ilma naispurjetajata. Kogu tiimil saab silma peal hoida rahvusvahelistel Draakon klassi võistlustel juba aastaid soomlaste meeskonnas purjetav Pille Volmer, kes  saab avamerepurjetamisest samuti uue kogemuse. Alles 2013.a novembris osales ta üle Atlandi võidusõidul ARC 50-jalasel jahil Prantsuse meeskonnas.

Moskvast liitub tiimiga rahvusvahelise klassi meistersportlane, tuntud Tornaado ja Mikro purjetaja Jura Shuvalov. Temalegi on nii suure paadi kogemus esmakordne.

Nord Stream Race 2014 saab alguse St. Peterburgist juba reedel 30. mail, kust starditakse Helsingisse. Pühapäeval  31. mail toimuvad match race-tüüpi  rajasõidud Helsingis ja esmaspäeval algab regati pikim 570-miiline avameresõit Saksamaale Warnemündesse.

Eesti meeskonna vastasteks regatil on Team Europe, Team China, Team Germany ja kaks meeskonda Venemaalt. Eesti meeskond on saanud uut alust proovida kolm korda, aga see ei ole probleemiks, sest pea kõigil meestel on suure jahi kogemus olemas, tulemuste suhtes hinnaalandust ei tingita. Meeskond on koostatud osalejate vabast tahtest lähtuvalt ja nii ei esindata ühtegi Eesti jahtklubi ega olda ka ametlikult Eesti avamerepurjetajate koondis. Nord Stream Race on eestlaste jaoks esimeseks väljakutseks Swan 60 klassi jahil ja meeskond loodab sekkuda vanade mängijate kaartide segamisse  sellel regatil.

Meeskonnale on erineval moel abiks: OlyBetA Le Coq, Liviko, Freesport, LIP – Sunglasses ja Reisiekspert.
Nord Stream Race viidi esmakordselt läbi aastal 2012.
Swan 60 - Pietarsaarist pärit Nautor Swan on tippklassi avamere võistlusjaht - pikkus 19 m, laius 5 m, süvis 3,6 m
Võistluse kodulehekülg www.nord-stream-race.com