Umbes 6 miili pärast etapi starti muutus tuul väga vaikseks distantsi vasakul poolel. See andis edu kolmele jahile, kes said enam kui miilise edumaa teiste ees. Juhtima asusid Venemaa, Hiina ja Eesti meeskonnad. Hiljem positsioonid kolme jahi vahel muutusid kuna tuul pöördus kirdest kagusse. Venemaa tiimil oli kõige enam õnne ja parima tuulenurgaga jõudsid nad finišisse esimesena, enne kui etapp lühendati. Napilt teisena oli finišis Hiina meeskond ja kolmandana Eesti tiim. Konkurents oli tihe, sest kõik kolm jahti olid finišis 30-sekundiliste vahedega.

Petite Flamme, Team Estonia for the Nord Stream Race 2014

Kapten Alar Volmer ja meeskond ise on tulemusega rahul. Helsingi sadamasse saabudes oli Alari nina kaetud plaastriga. „Ma sain plokiga vastu nägu, kuid nina ise on terve," lausus Alar naerdes. „Olen tulemusega rahul. Meeskonnal ja ka minul on vaid lühike kogemus Swan 60-ga. Meil oli kolm päeva võimalus treeninguteks Petite Flamme'ga Tallinnas. Kuid päeva  lõpuks on ka Swan 60 siiski vaid jaht," kommenteeris Alar.

Petite Flamme, Team Estonia for the Nord Stream Race 2014

Laupäeval on 60-jalased jahid pealtvaatajatele ja huvilistele vaatamiseks sildunud Helsingi Sadamas (Kanavaranta 11). 
Pühapäeval kell 11 toimuvad Helsingis rajasõidud, millele järgneb esimese ja teise etapi autasustamine HSK-s (Helsingfors Segel Klubb). Regati kolmas etapp Warnemündesse algab esmaspäeva, 2. juuni hommikul kell 11.00.

Nord Stream Race esimese etapi tulemused:
1. Team Russia / Bronenosec
2. Team China / Windward
3. Team Estonia / Petite Flamme
4. Team Europe / Spririt of Europe 
5. Team Germany / SGM
6. Gazprom Youth Sailing Challenge / Tsaar Peter

Meeskonnale on erineval moel abiks: OlyBetA Le CoqLivikoFreesportLIP - Sunglasses ja Reisiekspert.Nord Stream Race viidi esmakordselt läbi aastal 2012.Swan 60 - Pietarsaarist pärit Nautor Swan on tippklassi avamere võistlusjaht - pikkus 19 m, laius 5 m, süvis 3,6 m

Võistluse kodulehekülg www.nord-stream-race.com