Lisaks Optimist, Zoom8 ja Laser 4.7 klassile asuvad Pärnu lahel karikasarja arvestuse väliselt starti ka Laser Radiali purjetajad ning kõigis klassides kokku osaleb etapil ligi 150 alust. Eestlastele pakub konkurentsi 17 sportlast Lätist.

Optimist klassis on seni peetud kahe etapi järel sarja liidriks Keith Luur Pärnu Jahtklubist, kannul klubikaaslane Karsten Holter. Kolmandat kohta hoiab Kaarel Paal ESS Kalev Jahtklubist. Zoom8 paadil asub esikohta kaitsma Martin Õunap (Saaremaa Merispordi Selts). Teist kohta hoiab Sander Puppart (SMS) ning kolmas on hetkeseisuga Markus Lilienthal (Rein Ottosoni Purjespordikool). Klassis Laser 4.7 on seni parimat minekut näidanud Tavo Annus (ROPK). Teine on Kristo Gorbunov (ROPK), edetabeli kolmandal kohal aga leedukas Marius Eidukevicius.

Pärnu Jahtklubi tegevjuhi Indrek Ilvese sõnul oli lõppev purjetamissuvi Pärnus elamusrikas: „Sügisregatt on viimane suurem purjetamisvõistlus Pärnus sel hooajal, kuid suve suurematest sündmustest tuleks kindlasti nimetada ära ka Pärnu Sailing Week juunis ning Muhu Väina regatt juulis. Oli väga osavõtjaterohke ja tore purjetamissuvi, mis hõlmas seilamist Optimist klassi algtaseme võistlejatele mõeldud LHV sarjas kuni tipptasemel Match Race Grade 2 võistluseni välja. Rõõmustav on ka see, et nii Muhu Väina regatist kui Match Race võistlusest tehti teleülekanne, mis aitas tuua purjetamist pealtvaatajatele lähemale.“

Pärnu Sügisregati korraldab Pärnu Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga. Võistlused avavad reedel kell 14:00 jahtklubis Pärnu Jahtklubi kommodoor Jüri Sõber ja Eesti Jahtklubide Liidu juhatuse liige Egon Elstein. Esimese võistlussõidu hoiatussignaal antakse reedel kell 16, laupäeval on sõidud planeeritud algusega kell 12 ning pühapäeval kell 11. Võistlusseeria jooksul plaanitakse kõigis klassides pidada 8 võistlussõitu.

EJL Olümpiapurjetamise Eesti Karikas koosneb kokku kuuest regatist noorte- ja olümpiaklassidele. Eesti Karikas algas 31. maist 2. juunini Roomassaares toimunud Saaremaa Merispordi Seltsi regatiga. Teine etapp purjetati 14.-16. juunil Pärnu Purjetamisnädala raames, kolmandaks regatiks olid aga Tallinnas toimunud Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused 28.-30. juunil. Neljas etapp, Tallinna Jahtklubi karikavõistlused peeti 16.-18. augustil Lohusalus. Eelviimaseks osavõistluseks on 13.-15. septembril peetav Pärnu Sügisregatt ning viimaseks 20.-22. septembril aset leidev Tallinna Nädala regatt.