Optimistil oli avapäeva tuulistes oludes ära peetud kolme sõidu tulemuste alusel konkurentidest üle lätlanna Agate Einause, kes läks võistlust juhtima kaasmaalase Emils Amsilsi ning parima eestlasena praegu kolmandal kohal oleva Tristan Šaraškini ees.

Zoom8 klassi liider on kolmest kahe sõidu võiduga Aleksander Luik. Teisel positsioonil paikneb Aleksander Kuusik ning kolmas on Aksel Tamm.

Silver Vahstein oli täna kindlalt parim Laser 4.7 klassis, kus teise asetuse on võtnud Sten-Markus Andresson ning kolmas on Peeter Kaju.

Optimist, Zoom8 ja Laser 4,7 klasside kvalifikatsioonisõidud, kus stardivad kõik purjekad koos, toimuvad reedest pühapäeva lõunani. Esimesed kolm kvalifitseeruvad otse finaali ning neljanda kuni kümnenda koha purjetajad poolfinaali. Neljandaks finaalis osalejaks on poolfinaali võitja. Lõpptulemused esimesest kuni neljanda kohani selguvad finaalsõidu põhjal.

Ligi saja osalejaga Optimist klassis purjetatakse kvalifikatsioonisõidud kahes grupis. Reedel võisteldi kahes võrdse suurusega grupis, laupäeval aga jätkavad 45 paremat võistlejat kuldgrupis ja ülejäänud võistlejad purjetavad edasi hõbegrupis. Laupäevaste sõitude järel pääsevad hõbegrupi 3 paremat purjetajat pühapäevaks kuldgruppi.