Pärastlõunal suviselt soojas ja päikesepaistelises Roomassaare sadamas toimunud regati pidulikul avamisel andsid Møller Auto Volkswagen Tarbesõidukite esindajad Maris Zoltners ja Heikki Jaansalu Eesti jahtklubidele üle kümme Optimisti purje. Volkswagen soovib selle kingitusega toetada meie noorpurjetajaid, kes toreda avatseremoonia järel suundusidki juba merele, et esimese võistluspäeva kahes vaikses tuules peetud sõidus omavahel mõõtu võtta.

Optimistil alustasid regatti kõige paremini Pärnu Jahtklubi roolimehed – juhib Keith Luur, teisel positsioonil paikneb Karsten Holter ning kolmandat asetust omab Rasmus Maalinn. Neidude seas on liidriks Helen Pais (KJK), alla 13 aastaste üldarvestuses Kaarel Paal (KJK) ning U13 tüdrukute arvestuses Veronika Kuvatova (NYCS). Optimist klass on esindatud kokku 66 sportlasega.

Techno 293 U15 klassis, kus purjelaudureid jagus stardiliinile kolm, oli täna konkurentidest üle Karl Gregor Baumann (NYCS), kellele järgnevad teisel kohal Alfred Kalm (TPLK) ning kolmandal Tanel Reigo (TPLK).

Techno 293 O17 klassis aga asus juhtpositsioonile Rainer Kasekivi (TPLK), kannul Priit Kivisilla (JK Dago) ning Mia Tamme (NYCS). Klassis võistleb neli sportlast.

Homme alustavad regatti ka Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial ning Techno 293 U17 klasside sportlased. Laupäeval on sõidud planeeritud algusega kell 12 ning pühapäeval kell 11. Võistlusseeria jooksul plaanitakse kõigis klassides pidada 7 võistlussõitu.