Tallinna laht ning Eesti päritolu ilmataat olid sel korral võistluste korraldajatega helded - mõnusalt soojad suveilmad tõid randa piisavalt publikut ning Tallinna lahe tuul ning lained tagasid sportlastele sobivad võistlustingimused. RS: X Euroopa Noorte Meistrivõistluste rahvusvahelise zürii aseesimees Andrus Poksi kommenteerib: “6 päeva ning kokku 13 sõitu – see on võistluste tavatingimustes super tulemus. Lisaks mõnus Pirita rand ja Battery surfiklubi fiiling – arvan, et nii sportlased, kohtunikud, pealtvaatajad kui ka korraldajad võivad võistlustega igati rahule jääda. Korraldusliku poole pealt kõik sujus”.

Võistlusi ülekaalukalt juhtinud ja võitnud Pawel Tarnowski (POL 182) on tulemustega väga rahul: “Olenemata sellest, et olen oma konkurentidest kaalult kõige raskem, õnnestus muutlikes ilmastikutingimustes anda oma parim. Kuni viimase sõiduni oli kõik veel lahtine – kui Kieran oleks viimase sõidu võitnud ning mina jäänud 5-ndast kohast tahapoole, oleks tänane lõplik paremusjärjestus olnud teine. Õnneks nii ei läinud - loeb füüsiline ettevalmistus, sõidukogemus, varustus ja isegi tibake õnne on igal korral vaja. Sain siit piisavalt inspiratsiooni ja jõudu järgmisteks vahevõistlusteks ning oktoobris 2012 Taiwanis toimuvateks RS:X klassi noorte maailmameistrivõistlusteks”.

Ka neidude arvestuse võitnud Veronica Fanciulli (ITA 82) ei varja oma positiivseid emotsioone: “Minu peamine konkurent sel võistlusel, Neomi Cohen (ISR 7) tegi väga head sõidud – mul aga õnnestus olla temast veelgi parem! Olen väga rahul – see Tallinna etapp oli heaks treeninguks enne sel kuul Dublinis algavaid ISAF noorte maailmameistrivõistlusi. Siinsed võistlustingimused ja korraldus olid väga head. Ainus millest pisut puudust tundsin oli pasta. Kavatsen võitu tähistada väärikalt, peale auhinnatseremooniat algab meelolukas afterparty! Hiljemalt homme, sean aga endale järgmised saavutamist vajavad eesmärgid”.

Esikolmik meeste arvestuses: 
I Pawel Tarnowski (POL 182)
II Kieran Martin (GBR 926)
III Mattia Camboni (ITA 88)

Esikolmik naiste arvestuses 
I Veronica Fanciulli (ITA 82) 
II Neomi Cohen (ISR 7) 
III Saskia Sills (GBR 956)