Vaatemängu pakuvad üheksa kaheliikmelist meeskonda Eestist, Soomest ja Venemaalt. Võisteldakse kiiretel ja ekstreemsust pakkuvatel 49er olümpiaklassi paatidel, millel vilunud meeskond võib vaiksetes tuultes saavutada kiiruse koguni üle 20 sõlme (10m/s) ja tugevates tuultes üle 30 sõlme (15m/s), teatab Eesti Jahtklubide Liit.

Purjeregatt peetakse ranna lähedal ning seda saavad kõik huvilised mugavalt jälgida Lennusadamas. Põnevaid võistlussõite kommenteerivad pealtvaatajatele purjetamisspetsialistid. Laupäeval on kommentaatoriks Eesti purjetamiskoondise liige Karl-Martin Rammo ja pühapäeval purjetamiskorüfee Jüri Šaraškin.

Kahemehe paadiklassina olümpiamängude kavasse kuuluv 49er on kolme purjega kahetrapetsiline skiff-tüüpi purjekas, mis tänu oma sõiduomadustele on atraktiivne nii sportlastele kui pealtvaatajatele. Kokku ligi 60 ruutmeetri suuruse purjepindalaga jahi näol on tegemist ekstreemselt kiire purjekaga, mis nõuab sportlastelt head füüsilist vastupidavust ja akrobaatilisi võimeid. 49eri disainis 1996. aastal austraallane Julian Bethwaite.

Purjeregatt on Tallinna Merepäevade programmis esmakordselt, kuid tulevikus võiks taolisest üritusest kujuneda tore traditsioon, kus võistlustulle astuvad lisaks 49erile ka teised paadiklassid.