Kõik see juhtus laupäeval pärast kella 14 päeval. Ilmastikuolud olid purjetamise jaoks suurepärased, vesi kalda lähedal 18 kraadi, merel ilmselt mõned kraadid vähem, räägivad kohalviibinud. Surma asjaolud selgitab ilmselt lahkamine.

Ühe versiooni kohaselt sai Mägi ootamatu halsi tagajärel teisele paadi küljele paiskunud poomist löögi vastu pead, mis lõi ta vette. Eesti Jahtklubide Liidu peasekretär, kes samal ajal Pärnus Pärnu Sailing Week'i korraldamisega ametis oli ning õnnetusest Saaremaa merispordiseltsi inimestelt kuulis, ütles täna Delfile, et Mägi tõi veest välja nende järel sõitnud jaht ning mees oli vee pinnal olnud kõige rohkem minuti ega olnud isegi vee alla vajunud.

Mägil puudus küll päästevest, kuid peasekretäri Ott Kallase arvates ei oleks seegi mehe elu päästa võinud. "Ta oli olnud suhteliselt lühikest aega vees, mitte vee alla vajunud. Abi oli hästi kiire," rääkis Kallas. "Ei oska öelda, kas päästevest oleks päästnud. See võib olla nii, aga võib ka mitte. Nii palju kui mina kuulsin, siis toimus ootamatu halss (halssimine on jahi kursi muutmine, kus meeskond peab grootpurje ja poomi viima ühelt poolt teisele - toim.). Purjetaja olevat saanud poomiga vastu pead. Teised purjetajad arvasid, et ta jäi saadud löögist oimetuks ja kukkus selle tulemusena vette."

Saaremaa Merispordi Seltsi kommodoori Margus Hiet, kes ise oma meeskonnaga samuti sündmuskohal viibis, ütles, et Mägi ei saanud poomiga vastu pead, vaid kehasse. "Eks uurimine teeb asjaolud täpselt selgeks, aga minu info kohaselt ei saanud vastu pead," ütles Hiet, kes kinnitas ka seda, et mehele osutatud abi oli kohene ning professionaalne, teda elustanud inimesed olnud tugeva sporditaustaga ning tegutsenud oskuslikult. Kahjuks ei õnnestunud Mägit elustada ka parameedikutel.

Kas purjetajad tihti poomilt löögi saavad, tuleks Kallase sõnul küsida neilt endilt, aga tema teada on tegu väga harva juhtumiga ning õnnetus juhtus lihtsalt mitme väga halva kokkusattumuse tagajärjel. "Vahel juhtub, et poom tuleb ootamatult teisele poole üle, aga suhteliselt harva. Teinekord, kui on suur laine, siis võib see jahti niimoodi sakutada, et ta muudab kurssi ja selle tulemusena võib grootpoom üle tulla. Aga purjetajad oskavad tavaliselt ennast selle alla hoida. Imselt sattusid mitmed halvad asjad kokku," arvas Kallas.

Kallase sõnul toimub jahtklubide liidus sel nädalal sel teemal ka koosolek, kus arutatakse, kas ja kuidas saaks tulevikus sarnaseid juhtumeid ära hoida.

Hiet lisas, et Mägi kuulus regatil jahi Sophia meeskonda, kus peale tema oli veel kuus-seitse inimest. Kuna tegu oli valla lahtiste meistrivõistlustega, kutsuti sinna ka teisi inimesi, kes igapäevaselt purjetamisega ei tegele ning kelle vahel jaotatakse jahil väiksemad ülesanded ning keda nimetatakse kallutusmeeskonnaks. "Ta oli tegelikult hoopis muude spordialade mees, kuid ta on meil varemgi korduvalt kaasas käinud. Sügav kaastunne omastele meie poolt! Tegemist oli lihtsalt väga halva juhusega. Meeskond ja kapten tegutsesid täpselt nii nagu vaja," lisas ta.