Esimene võistluspäev sõideti muutlikes ja nii võistlejaid kui ka korraldajaid proovilepanevates tingimustes. Põhjatuul, mis Soomes tähendab maatuult, oli kogu päeva jooksul väga vahelduv. Lisaks oli tuul veel ka nõrk puhudes 1-5 m/s. Päev oli aga soe ja päikseline ja lubas pidada 4 võistlussõitu, kuigi üks sõit tuli tuule suuna tugeva muutuse tõttu ka katkestada ja uuesti startida. Pühapäeval tervitas purjetajaid taas kena päiksepaiste ja tuul oli samast suunast võimaldades püsivates tingimustes ära pidada 2 sõitu. Ka kolmanda sõidu start sai antud samades oludes, kuid sõidu jooksul hakkas tuul vaikima tehes purjetamise kohati loteriiks ning see asjaolu pikendas ka sõidu kulgu. Teise päeva neljanda sõidu starti oodati merel pea tunni jagu, kuid selleks hetkeks täiesti vaikinud tuule tõttu lõpetati võistluspäev ja kogu võistluse saagiks kujunes 7 sõitu.

Esimesel päeval domineeris selgelt Peter Šaraškini juhitud jaht Zuxu EST791 saades 10 punkti ehk neljast sõidust 3 võitu ja ühe kolmanda koha. Zuxu järel oli 7 jahti kümne punkt sees. Esimese päeva lõpetas teisel kohaga Rock City EST761 Tiit Vihuliga roolis ja kolmanda koha sõitis välja 4Energia EST573 Jaak Jõgi meeskonnaga.

Teisel päeval hoidis Zuxu liidripositsiooni kuni sõitude lõpuni. Koos ühe võidu ja ühe neljanda kohaga ning seitsmenda koha mahaviskega ühest sõidust võttis Zuxu esimese seeriavõistluse esikoha – lisaks roolimees Peter Šaraškinile võistkonnas Paavo Pettai, Kalev Tanner, Liis Koort ja Tuuli Org. Nelikvõidus teise koha tõi eestlastele Rock City – nende kohad teisel võistluspäeval olid 8-3-2. Viimase sõidu teine koht tõstis nad kolmandalt kohalt teiseks, jättes napilt 1 punktiga enda järele Deja vu EST646 Rene Treifeldtiga roolis. Nelikvõidu kindlustas eestlastele 4Energia Jaak Jõgiga roolis. Kõik jahid on Kalev Jahtklubi jahid. Esimese Soome jahina oli võrdselt neljanda koha punktidega viies Virta FIN662, roolis Jaakko Perimaa (Espoon Merenkävijat). Kuuendaks tuli ka ühest sõidust võidu võtnud Kukko FIN529, roolis Sami Ekblad (Naantalin Pursiseura).

Järgmine Melges 24 klassi Soome-Eesti seeriavõistluse etapp toimub juba 2 nädala pärast 9.-10. juunil Helsinkis. 15.-17. juunil toimuv kolmas etapp peetakse samuti Helsinkis, mis on ühtlasi ka Põhjamaade Meistrivõistlused. Seeriavõistluse neli viimast etappi toimuvad kõik Tallinnas Pirital, Kalev Jahtklubis – 30.juunil – 1. juulil, 25.-26. augustil, 7.-9. septembril koos Eesti Meistrivõistlustega ning viimane etapp 22.-23. septembril. Juuli lõpus toimuvad Melges 24 klassi maailmameistrivõistlused Itaalias, Garda järve ääres Torboles.

2011. aasta Soome-Eesti Melges 24 klassi seeriavõistluse võitis Rock City EST761 (ESS Kalev Jahtklubi) – meeskonnas Tiit Vihul, Martin Müür, Lauri Kärner, Indrek Ulla ja Triin Sarapuu.