18.-22. augustini kestvatel kontinendi tiitlivõistlustel osaleb 70 meeskonda 13 riigist.

Corinthinani ehk amatööride tiimide favoriitideks peetakse seekord peamiselt vaid kolme Eesti jahti. Esmase favoriidina nimetatakse 470-klassis 1988.a Soulis olümpiamängudelt hõbeda ja 1992.a Barcelonast pronksmedali saanud Tõnu Tõniste juhitud jahi Lenny meeskonda, kellele pakuvad tugevat konkurentsi Peter Šaraškini meeskond Zuxul ja Tiit Vihuli meeskond jahil Rock City.

Jaht Lenny, millel purjetavad lisaks Tõnu Tõnistele ka Toomas Tõniste, Andres Rohtla, Tammo Otsasoo ja Maiki Saaring, on kirjutanud oma nime suurte tähtedega purjetamise ja Rahvusvahelise Melges 24 klassi Assotsiatsiooni Corinthiani klassi ajalukku: 2006.a MMi võit Hyeres’is, EMi võidud 2007.a Neaustadtist ja 2011.a Aarhusist. Saab näha, kas Lenny suudab teha kübaratriki ka sel aastal Medemblikis.
Äsja avamerepurjetamise Euroopa Meistrivõistlustel jahi Olympic ORC2 grupis kõrgele viiendale kohale roolinud kapten Tiit Vihul on aastate jooksul Melges 24 klassis Rock City meeskonnaga, milles sõidavad veel Indrek Ulla, Martin Müür, Lauri Kärner ja Marilyn Koitnurm, näidanud silmapaistvaid tulemusi ja suurepärast sooritust – see lubab uskuda kõrget tulemust ka sel aastal.
Kuna 2013.a Eesti Meistrivõistluste esikolmik oli järjestuses Lenny, Zuxu ja Ants Haaveli juhitud Freddy, siis ei saa alahinnata kindlasti ka nende võimalusi ja viimase aja sooritusi. Freddy sage osalemine Euroopas toimuvatel võidusõitudel on andnud neile hea kogemuse just EMil konkureerivate meeskondadega.
Corinthiani meeskonnad saavad tiitlivõistlustel kahtlemata kahekordse tähelepanu osaliseks, kuna need meeskonnad purjetavad koos avatud arvestuse meeskondadega, konkureerivad ka üldarvestuses ja samal ajal peetakse täiesti eraldi võistlust Corinthiani arvestuses.

Võistluse jooksul on plaanitud pidada maksimaalselt 12 sõitu ning halvima sõidu mahavise osutub võimalikuks pärast kuut peetud võistlussõitu. Euroopa meistrid selguvad 22. augusti õhtuks.