"Võistlus oli väga vinge ja väga tasavägine. Pinge oli küll teiste kohtade osas kui esikoht," sõnas kapten Mati Sepp Delfi Spordile.

"Võistlustingimused olid keerulised. Põhjameri ja keerulised hoovused, aga meil meeskonnas kõik toimis. Täna me enam sõitma ei läinud, sest polnud vajadust, kuldmedalid olid juba eilsega käes," rääkis Sepp.

„Selline saavutus sai võimalikuks tänu Eesti ja Vene purjetajate ning finantseerijate koostööle, mis võimaldas meeskonnal ette valmistuda täiesti uuel rahvusvahelisel tasemel. Jahi käesoleva aasta eelarve on võrreldav Eesti tippkorvpalliklubide Tartu Rocki ja Tallinna Kaleviga," kinnitas kapten.

Järgmise suurema stardi teeb Technonicol septembri esimesel nädalal, kui Itaalias toimuvad Euroopa meistrivõistlused. "Eks siis ole taas 20 meeskonda merel ja meil kõrged eesmärgid," rääkis Sepp.

Maailmameistriks tulid Technonicoli Eesti-Vene segameeskonnas lisaks Mati Sepale eestlased Raul Grigorjev, Riho Talumaa, Ago Rebane, Meelis Sinilo, Arvi Kink ning venelased Vladimir Nikitin, Sergei Kolesnikov, Arkadi Sverdlov ja Igor Rõbakov.

Arendali MM oli eestlastele väga edukas, sest pronksmedali teenis meie teine jaht Forte Jaak Jõgiga roolis. Forte meeskonnas tõusid lisaks Jõgile MM-pjedestaalile Tammo Otsasoo, Indrek Lepp, Priit Puppart, Veiko Sepp, Ando Raud, Andres Haavel, Marko Nüüd, Karl Kolk ja Kalev Vapper.