ISAFi üldkoosolekul valiti järgmiseks neljaks aastaks ISAFi presidendiks itaallane Carlo Croce. Carlo Croce isa Beppe Croce oli ISAFi president aastatel 1969-1986 ning oli lähedalt seotud Tallinna olümpiaregati läbiviimisega. Carlo Croce lubas tuua purjetamise juhtimisse rohkem ärilist mõtlemist, keskenduda purjetamise meediaväärtuse suurendamisele ja lähtuda oma tegevuses purjetajate huvidest.
ISAFi üldkoosolekul oli tuliseks aruteluteemaks mai kuus ISAFi nõukogu otsusega purjelaua väljajätmine 2016 aasta olümpiaregatilt ning selle asendamine lohelauaga. Lohelaua osas olid enamus riike positiivselt meelestatud, kuid leiti et lohelaua võistlusformaat ei ole piisavalt arenenud olümpiaregatile sisenemiseks. Purjelaua kasuks mainiti väga suurt levikut ja tugevat noorte järelkasvu süsteemi nii suurtes kui väikestes liikmesmaades üle maailma. Üldkoosolek otsustas purjetamisüldsuse survel muuta nõukogu otsust ja kinnitas purjelaua RS:X 2016 olümpiaregati kavva nii meeste kui naiste võistlusalana. Lohelaud jäeti olümpiakavast sel korral välja, kuid loodetavasti saab lohelaud osaleda juba 2020 olümpial.

2016 aasta olümpiapurjeregati 10 võistlusdistsipliini on järgmised:
meeste purjelaud - RS:X
naiste purjelaud - RS:X
meeste ühepaat – Laser
naiste ühepaat – Laser Radial
meeste raskekaalu ühepaat – Finn
meeste kahepaat – 470
naiste kahepaat – 470
meeste kahene skiff – 49er
naiste kahene skiff – 49er FX
segapaaride katamaraan – Nacra 17
ISAF nõukogu otsustas ära juba varakult 8 aastat enne regatti osad võistlusalad ja klassid 2020 Olümpiamängudeks:
meeste ühepaat - Laser
naiste ühepaat - Laser Radial
meeste kahene skiff - 49er
naiste kahene skiff - 49erFX

Eesti jätkab ISAFi Põhjamaade grupis koos Soome, Rootsi, Taani, Norra ja Islandiga aktiivselt purjetamise arendamist. Eesti Jahtklubide Liit esitas ISAFi komisjonidesse meie esindajatena kohtunik Andrus Poksi ning mõõtjad Agnes Lille ja Jüri Šaraškini. Järgmisel neljal aastal esindavad Põhjamaade Purjetamisliitu ISAF nõukogus Stig Hvide Smith (NOR) ja Kurt Lönnqvist (FIN).