Noored seilavad Lohusalus Optimist, Zoom8 ja Laser 4.7 paatidel ning Techno 293 U15 ja U17 purjelaudadel. Olümpiaklassidest on aga võistlustules Laser Radial, Laser Standard, Finn, 470, RS:X U19 ja naised ning RS:X mehed. Mitmes klassis on eestlastele konkurentsi pakkumas Läti ja Leedu sportlased.

Optimistil on tugevaimateks pretendentideks Eesti meistrivõistluste medalitele kahe senipeetud etapi järel Eesti karikasarja juhtiv Markus Lilienthal (Rein Ottosoni Purjespordikool/Zuxu Team), Juuso Roihu (Tallinna Jahtklubi), Keith Luur (Pärnu Jahtklubi) ning Uku Kuusmaa (Haapsalu Purjespordikool), tüdrukute arvestuses aga mullune võitja Kristina Erisalu (HPSK).

Kui ülejäänud klassides jääb Eesti Karika lõpliku paremusjärjestuse väljaselgitamiseks läbida septembris veel üks etapp, siis Zoom8-l lõppebki sari Tallinna Jahtklubi karikavõistlustega. Suurimad võidulootused on Kristo Õunapil (Saaremaa Merispordi Selts) ning Henri Roihul (TJK), kuid ka 2010. aasta Eesti meister Georg Haud (ROPK) ja Kätlin Tammiste (ROPK) ei jää hetkel punktidelt palju maha.

Laser 4.7 klassis on sel aastal parimat minekut näidanud Taavi Valter Taveter (PJK), sarja teist positsiooni hoiab hetkel Henri Lepik (SMS) ja kolmas on Arthur Kooser (ROPK).

Techno 293 purjelaual juhib nooremate kui 15 aastaste seas karikasarja edetabelit Karl-Gregor Baumann (Noblessneri Jahtklubi). Veidi suurema purjega alla 17 aastaste klassis on aga Roomassaares toimunud avaetapi järel kõrgeimad kohad hõivanud Läti noormehed, eestlastest on parim asetus Karl Kask'il (Tallinna Battery Purjelauakool).

Põnevat heitlust on oodata Laser Radial klassi naiste seas, kus esikohakonkurentsi sekkuvad lisaks karikasarja liidrile Anna Pohlakule (TJK) ja Anne-Mari Luigele (ROPK) kindlasti ka maailma edetabelis 54. kohta hoidev leedulanna Viktorija Andrulyte ja 91. positsioonil asetsev lätlanna Anna Aile. Alla 19 aastastest noormeestest on aga hetkel sarjas kõrgeimal kohal Mihkel Väli (ROPK).

Meesteklassis Laser Standard asuvad regati võitu jahtima eeskätt Argo Vooremaa (ESS Kalev Jahtklubi), Eesti Karika paremusjärjestust juhtiv Patrick Abner (ROPK) ja Kaarel Kruusmägi (SMS).

Raskekaalu meeste paadiklassis Finn kaitseb tiitlit Deniss Karpak (SK Karpak Sailing Team), suurimaks konkurendiks Lauri Väinsalu (ROPK).

Kahepaadil 470 on teiste seas võistlustules juunikuiselt Eesti Karika avavõistluselt seoses samaaegselt aset leidnud MK etapil seilamisega puudunud õed Marjaliisa Umb ja Elise Umb (Purjespordiselts Maru).

Purjelaua RS:X meeste seas on võidupretendentideks eeskätt Johannes Ahun (NJK) ning Henri Kaar (Team Extreme), väiksema purjega naiste ja alla 19 aastaste hulgas aga Ingrid Puusta (NJK) ja Roland Mik (ROPK).