Gizzerias oli kohal 73 kvalifitseerunud lohelaudurit 24-st riigist. 35-kraadises kuumuses peetud võistluse jooksul anti 20 võistlusstarti.

Rumm sõitis välja koha kuldlaevastikus ja tuli Masterite arvestuses 8. kohale. Madis Kallas võitles välja 6. koha hõbelaevastikus.

Võistlus oli väga pingeline ja viimaste sõitudeni ei olnud kindel, kes maailmameistriks tuleb. Peale protestide lahendamist võitis maailmameistritiitli poolakas Maxime Nocher, teiseks tuli britt Oliver Bridge ja kolmandaks poolakas Blazej Ozog. Naiste arvestuses tõusis maailmameistriks venelanna Elena Kalinina, hõbeda sai britt Stephanie Bridge ja pronksi venelanna Anastasia Akopova.

"Ajastasin oma vormi just MMi ajaks. Enesetunne on väga hea ja kiiruse üle kurta ei saa," kommenteeris Ranno Rumm oma võistlust. "Esimestel päevadel puhus keskmisest tugevam tuul, mis mulle hästi sobib. Kvalifikatsioonis kogutud punktisumma võimaldas mul võistluse teises osas jätkata kuldlaevastikus, mille üle olen väga õnnelik. Samas tunnen, et rajal pidin põrkuma mitmel korral sportliku ebaõnnega ja tegelikult 100% oma võimeid rakendada ei saanud. Vaatamata sellele on hea tunne kuuluda maailma top 30 hulka."