Aasta alguses toimunud VKWV Maroko etapil võistlesid maalima parimad lohelaudurid MM-sarja kaasa löömise koha pärast. Vaid 12 paremat naist kvalifitseerusid järgnevatele etappidele. Eestit esindav Kristiin Oja kindlustas koha eelmise aasta maailma reitingu põhjal, kus ta oli kõrgel 6. positsioonil.

Venezuela etapp oli sõitjate jaoks suurepäraste tingimustega, kuid tuule tugevuse kiire muutumine võis siiski tekitada probleeme. Võis juhtuda, et enne võistlust valitud lohe suurus osutus sõidu keskel ebasobivaks. Naiste arvestuses võitis etapi Karolina Winkowska (Poola), teiseks jäi Bruna Kajiya (Brasiilia) ja kolmandaks Gisela Pulido (Hispaania). Meeste arvestuses võitis Liam Whaley (Hispaania), kellele järgnesid Youri Zoon (Uus-Meremaa) ja Aron Hadlow (Suurbritannia).

"Oja võistlus sai kindlasti häiritud tänu sellele, et tema varustus ei jõudnud kuni võistluse lõpuni Venezuelasse kohale ning ta pidi sõitma laenatud varustusega. Ta on võimekas lohelaudur ning loodame, et tal õnnestub järgmisel VKWC etapil oma potentsiaali parmini rakendada," kommenteeris Kerli Otti Eesti Lohesurfiliidust.

Järgmine etapp toimub 11.-19. juulil Hispaanias, Tarifas.