Fuerteventura on tuntud oma keeruliste tingimuste poolest ja seegi kord ei olnud teisiti. Ehk võib seda pidada põhjuseks, miks osavõtjate arv jäi veidike kesiseks ja välja sõideti vaid 9 kohta. Top viie võistlejatest olid kohal kõik, peale Annabel Van Westerop'i, kes on hetkel põlveprobleemidest tingitult võistlusest eemal.

Esikohale tõusus Gisela Pulido (Hispaania), kes kahel viimasel etapil on pidanud seisma poodiumi teisel astmel. Teisele kohale jäi seekord paaril eelneval etapil võitnud Karolina Winkowska (Poola) ja kolmas koht õnnestus taas välja sõita võistlustuuri üllatajal, Annelous Lammertsil (Holland).

Viie PKRA etapi järel hoiab Kristiin Oja üldarvestuses 7. kohta. Triina Trei on endiselt oma ühe võistlusetapi tulemusega üldarvestuses 15. kohal.

"Vabastiili maailmameistrivõistlustest osa võtmine on väga kallis. Kogu tuurist on tänase seisuga osa võtnud vaid 6 tüdrukut. PKRA-l on sel aastal kokku 10 etappi üle maailma ja peame olema väga õnnelikud, et Kristiin on leidnud endale toetajad, kes aitavad tal sarjas osaleda," kommenteeris Kerli Otti Eesti Lohesurfiliidust.

Samal ajal peeti Fuerteventuras ka slaalomietapp. Sellest võtsid osa peaasjalikult vabastiili lohelaudurid. Slaalomis tuli esikohale Annelous Lammerts. Teiseks Bibiana Magaji ja komandaks Manuel Jungo. Kristiin Oja lõpetas slaalomi 5. kohaga.

Järgmine etapp toimub 1.-10. augustil Saksamaal.