Eesti koondise peatreeneri Ott Kallase hinnangul on koondislased teinud vaiksetes oludes oma seni parimad regatid. „Lauri on vaikse tuulega hea sõidumees ja on siin sõitnud oma maksimumi välja. Ta pole tippvõistlustel kunagi nii ees olnud kui praegu siin ning on teinud väga kõva võistluse. Denissi trump on just tugevad ja keskmised tuuled, kui tohib pumbata – vaikse tuulega nikerdamise oludes Deniss tavaliselt ees pole, tegelikult ei meenugi ühtegi vaikse tuule regatti, kus ta oleks sõitnud esikümnekohti, ning on enda kohta teinud hea regati.

Tänases esimeses kahes sõidus eksisid poisid Tallinna lahe tuulereeglite vastu ja otsisid tuult Pirita ranna poolt, kuigi Miiduranna poolt oli rohkem tuult ja puhanguid. Nad läksid parema ääre kaudu Pirita poolt ja pärast enam tagasi ei saanud, kuna rajal pole nii suures laevastikus võimalik poolt vahetada. Hiljem sõitude lõpu poole nügisid nad kohalikke olusid tundes end ettepoole. Kolmandas sõidus jagasid nad lõpuks ära, mis toimub, ja sõitsid väga korralikud sõidud esikümnesse – viimane sõit oli mõlemal kogu regati seni parim. Martti Kinkaril läks väga hästi tänane teine sõit – 26. koht on tubli tulemus. Kokkuvõttes päev polnud hea, aga põhjust nurisemiseks pole, siin on koos kõik maailma parimad mehed.“

Medalisõit kümnele paremale on plaanis homme kell 12, lõpusõit kõigile teistele kell 14. Autasustamine on plaanis orienteeruvalt kell 17. Autasud annab üle 1980 Tallinna olümpiaregati võitja Finn klassis Esko Rechardt.

Laupäevane medalisõit toimub kaldale lähedal ja seda saab vaadata Pirita muulilt. Huvilistel on võimalik siirduda ka Kalev Jahtklubi jahtidega merele MM-i oma silmaga jälgima. Kohti on piiratud arvul, info jahtklubi kodulehelt www.kjk.ee.

Võistlused korraldab Eesti Finn Klassi Liit koostöös Eesti Jahtklubide Liidu ja ESS Kalev Jahtklubiga. Võistluse läbiviimist kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond, võistlust toetavad Tallinna linn, Kultuuriministeerium ja Kultuurkapital. Tegu on läbi aegade neljanda korraga, kui Eestis peetakse olümpiaala maailmameistrivõistlused.