21.-26. aprillini toimuval kõrgetasemelisel võistlusel osaleb 1100 purjetajat 61 riigist, teiste hulgas arvukalt olümpiavõitjaid, maailmameistreid ning varasemate aastate maailma karika medaliste.

Regati võistlussõitude avapäev algas pilvise taeva all, kiirusega 5-7 m/s puhunud tuules. Hiljem hakkas Hyeres'is sadama kerget vihma, kuid tuuleolud jäid sarnaseks. Sellistes tingimustes peeti osades klassides ära kaks ja osades kolm avaseeria sõitu.

Finn klassis avas Deniss Karpak (Karpak Sailing Team) oma tulemusseeria 14. ja 13. kohaga ning on sellega hoidmas 12. asetust. Lauri Väinsalu (Rein Ottosoni Purjespordikool) sai täna kirja 28. ja 38. koha ning on hoidmas 32. positsiooni. Harles Liiv aga tuli sõitudes 41. ja 50. kohale ning on kokku 47. real. Klassis juhib kreeklane Ioannis Mitakis.

Karl-Martin Rammo (ROPK/Tallinna Jahtklubi), kes võistleb Laser Standard klassis, tegi esimeses sõidus paraku valestardi, kuid järgmised lõppesid talle oma kvalifikatsioonigrupi 12. ja 4. kohaga ning ta on kokkuvõttes 16. kohal. Samas klassis finišeeris Kaarel Kruusmägi (Saaremaa Merispordi Selts) oma fliidi esimeses ja teises sõidus vastavalt tulemustega 35 ja 44, kuid kolmandas ei startinud. Kokku on ta võtnud 88. positsiooni. Liidriks on prantslane Jean Baptiste Bernaz.

Laser Radial klassis purjetas meie Anna Pohlak (TJK) finišisse 8, 7 ja 18-na. Kokkuvõttes asub Pohlak avapäeva järel 16. positsioonil. Juhtkohal asetseb belglanna Evi van Acker.

RS:X naised purjetasid täna 3 sõitu, kus eesti neiu Ingrid Puusta (Noblessneri Jahtklubi) lõpetas täna kohtadega 25, 31, 21 ja on kokkuvõttes 27. kohal. Klassis on hetkeliider uusmeremaalanna Natalia Kosinska.

Naiste 470 klassis olid Marjaliisa ja Elise Umbi (Purjespordiselts Maru) päeva resultaatideks 19. ja 34. koht ning naiskond on kokkuvõttes positsioneerunud 27ndaks. Juhtimas on praegu USA tiim Anne Haeger ja Briana Provancha.

ISAF Maailma Karikas koosneb viiest etapist. Sarja avaregatt peeti 12.-19. oktoobril Hiinas Qingdaos. Sellele järgnes 1.-8. detsembril Austraalias Melbourne'is toimunud etapp. Kolmas osavõistlus peeti 25. jaanuarist 1. veebruarini USA-s Miamis ning neljas 29. märtsist 5. aprillini Hispaanias Mallorcal. Sari lõppeb Prantsusmaal Hyeres'is 19.-26. aprillil aset leidva regatiga.