Esimene võistluspäev Weymouth’is oli pikk ja keeruline – hommikune nõrgapoolne tuul vaibus lõuna paiku täielikult ning enamik võistlussõite õnnestuski läbi viia alles õhtupoolikul, mil tuul, paraku küll üsna ebastabiilne, taas kiirusega 3-4 m/s puhus.

Finn klassi tänases ainsas sõidus sai Karpak (Karpak Sailing Team) 13-nda finišitulemuse ning on sellega ka 44 mehe hulgas üldkokkuvõttes 13. kohal. Juhib USA purjetaja Caleb Paine.

Laseril saadi kirja samuti vaid üks sõit. Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi) finišeeris seal oma kvalifikatsioonigrupis 13-ndana ning jagab avapäeva kokkuvõttes 96 mehe konkurentsis 25.-26. kohta. Esikohta aga jagavad gruppides sõiduvõidud saanud sakslased Simon Grotelueschen ja Philipp Buhl.

Purjelaua RS:X naiste klassis sai Ingrid Puusta (Noblessneri Jahtklubi) täna kirja 36-nda ja 14-nda tulemuse ning hoiab 25-ndat asetust. 43 võistleja seas alustas kõige tugevamalt poolatar Zofia Noceti-Klepacka.

Laser Radial klassis purjetati samuti avapäeval kaks võistlussõitu, mis lõppesid Anna Pohlakule (TJK) oma kvalifikatsioonilaevastikus 25. ja 20. kohaga. Neiu on hetkel 70 naise konkurentsis 48. positsioonil. Liidrikohalt alustas regatti hiinlanna Dongshuang Zhang.

RS:X meeste purjelaual olid Johannes Ahuni (Noblessneri JK) finišikohtadeks 52 ja 50, millega ta läheb hetkeseisuga 58 sportlase hulgas 52. kohale. Esikohal on prantslane Julien Bontemps.