21.-26. aprillini toimuval kõrgetasemelisel võistlusel osaleb 1100 purjetajat 61 riigist, teiste hulgas arvukalt olümpiavõitjaid, maailmameistreid ning varasemate aastate maailma karika medaliste.

Hyeres'is oli tänasel eelviimasel avaseeria võistluspäeval tuult väga vähe ning võistlussõitudega oli võimalik alustada alles üsna hilisel pärastlõunal.

Finn klassis sai Deniss Karpak (Karpak Sailing Team) täna 7. ja 21. koha ning hoiab kokkuvõttes 8. asetust. Lauri Väinsalu (Rein Ottosoni Purjespordikool) lõpetas sõidud 27. ja 19. ja on 30. positsioonil. Harles Liiv finišeerus 41. ja 48. kohaga ning paikneb 48. real. Liidriks on hollandlane Pieter-Jan Postma.

Karl-Martin Rammo (ROPK/Tallinna Jahtklubi), kes võistleb Laser Standard klassi kuldgrupis, purjetas välja 50. ja 25. tulemuse ning on hetkel 27. positsioonil. Kaarel Kruusmägi (Saaremaa Merispordi Selts) aga seilas hõbelaevastiku sõidus üle finišiliini 20ndana ning on asetunud üldarvestuses 98ndaks. Juhib austraallane Tom Burton.

Marjaliisa ja Elise Umb (Purjespordiselts Maru) lisasid naiste 470 klassis neljandal võistluspäeval oma skoori 31. ja 22. resultaadi ning on praegu kokku 24. kohal. Liidripositsiooni omab Uus-Meremaa naiskond Jo Aleh ja Olivia Powrie.

Ingrid Puusta (Noblessneri Jahtklubi) täiendas oma tulemuste seeriat täna 20., 22. ja 23. kohaga ning tema hetkepositsiooniks on 24. Esikohal paikneb poolatar Maja Dziarnowska.

Laser Radialil on täna sõidud 28. ja 32. lõpetanud Anna Pohlak (TJK) kokkuvõttes 34. kohal. Esimene on hollandlanna Marit Bouwmeester.

Reedeni kestavad regatil avaseeria sõidud, laupäeval aga purjetavad iga klassi kümme parimat topeltpunktid andvas medalisõidus.

Võistluse koduleht: http://swc.ffvoile.com/

ISAF maailma karikas koosneb viiest etapist. Sarja avaregatt peeti 12.-19. oktoobril Hiinas Qingdaos. Sellele järgnes 1.-8. detsembril Austraalias Melbourne'is toimunud etapp. Kolmas osavõistlus peeti 25. jaanuarist 1. veebruarini USA-s Miamis ning neljas 29. märtsist 5. aprillini Hispaanias Mallorcal. Sari lõppeb Prantsusmaal Hyeres'is 19.-26. aprillil aset leidva regatiga.