Kui pühapäeval ja esmaspäeval puhus Palma de Mallorcal nõrgapoolne ja keerutav tuul, mis purjetajad korralikult proovile pani, siis teisipäeval tuli enamikule võistlusklassidele väga tugeva, kuni 15 m/s puhunud tormituule tõttu sõidud üldse ära jätta. Nii on Finn klass saanud seni kirja vaid esmaspäeval toimunud kahe võistlussõidu tulemused, teistes klassides on õnnestunud läbi viia paar sõitu rohkem. Regatt lõppeb reedel, mil kõigis klassides toimuvad kümnele parimale medalisõidud.

Finnil võistlev Deniss Karpak (SK Karpak Sailing Team) asetseb hetkel 52 sportlase seas 8. kohal, olles kogunud 18 punkti. Harles Liiv (ESS Kalev Jahtklubi) paikneb 53 punktiga 27. positsioonil. Karpaki sõnul pühapäeval praktiliselt tuult ei olnud: "Me ootasime, kuni RS:X klass oma sõidud lõpetab ja võistlusrada vabaneb, kuid siis kadus tuul täiesti ära. Esmaspäeval oli sama lugu, selle erinevusega, et nüüd ootas RS:X klass meie kaldaletulekut. Kella kaheteistkümneni polnud üldse tuult, siis saabus merelt briis, mis esimese sõidu ajal puhus kuni 7 m/s ja teise sõidu ajal vaid 3-4 m/s, hakkas keerutama ja pöördus lõpuks läände." Finn klassis juhib hispaanlane Rafael Trujillo 5 punktiga.

Marjaliisa ja Elise Umb (PSS Maru) on 470 klassis võistleva 41 naiste paatkonna hulgas 51 punktiga kümnendad, oma seni parimas sõidus finišeeriti kolmandana. Liidriteks on Fernanda Oliveira ja Ana Luisa Barbachan Brasiiliast 20 punktiga.

Laseril võistleb kokku tervelt 131 purjetajat ning seetõttu jaguneb laevastik täna algavateks finaalsõitudeks kvalifikatsiooni tulemuste põhjal kuld- ja hõbelaevastikku. Argo Vooremaa (Rein Ottosoni Purjespordikool) on stabiilselt heade võistlussõitude tulemusena hoidmas 18. kohta, tema kontol on 59 punkti ja sellega ka pääs kuldfliiti. Alan Kõdar (SK Karpak Sailing Team) on 118. positsioonil 225 silmaga. Esikohal asetseb hetkeseisuga horvaat Tonci Stipanovic 15 punktiga.

Laser Radial klassis purjetav Anna Pohlak (Tallinna Jahtklubi) on 70 võistleja seas 119 punktiga 37. kohal. Radialil juhib tšehhitar Veronika Fenclova, kellel on 11 punkti.

Purjetamise maailmakarikasarja peetakse tänavu teist korda. Sari koosneb seitsmest etapist, millest viis peetakse Euroopas, üks Austraalias ning üks USA-s, sportlaste jaoks lähevad kokkuvõttes arvesse seitsmest etapist viis paremat tulemust.

Sarja avaetapp peeti 14.-19. detsembril Austraalias - Sail Melbourne The Asia Pacific Regatta. 24.-30. jaanuaril võisteldi USA-s Miamis Rolex Miami Olympic Classes Regatta'l, peale Palma MK etappi suundutakse aga 23.-30. aprillil Hyeres'is toimuvale prantsuse olümpianädala regatile Semaine Olympique Francaise. Viiendaks etapiks on Delta Lloyd Regatta Hollandis Medemblikis 26.-30. mail, kuuendaks Kieli nädal Saksamaal 19.-27. juunil ning viimaks Skandia Sail For Gold Regatta Weymouth&Portlandis Suurbritannias 9.-14. augustil. Maailmakarikal võistlevad ainult olümpiaklassid.