Ameerikas kogunesid möödunud nädalal 60 riigist 665 tipppurjetajat, kellest 34 on olümpiamedalistid. Kokku võisteldi kümnes erinevas olümpiapurjetamise paadiklassis. Eestit esindasid Miamis Laser klassi purjetajad Karl-Martin Rammo, Martin Aruja ja Georg Haud. Laser klassi kuldgrupis peeti viie võistluspäeva jooksul 11 sõitu ja hõbegrupis 10 sõitu.

Täna öösel toimunud medalisõidus, kus osalesid Purjetamise Maailma Karika Miami etapi kvalifikatsiooni- ja finaalsõitude tulemusel selgunud kümme esimest, selgus ka võistluste lõplik esikolmik. Esikoha võitis norrakas Hermann Tomasgaard, kes asus liidrikohale juba teisel võistluspäeval ja püsis seal kuni võistluste lõpuni. Teiseks jäi Sam Meech Uus-Meremaalt ning kolmandaks tuli Tom Burton Austraaliast.

Karl-Martin Rammo alustas võistlust väga edukalt, lõpetades avapäeva esimese sõidu 17. kohal. Sama päeva teises sõidus tegi Rammo aga valestardi ning päeva lõpptulemuseks jäi 67. koht. Teise päeva kahes sõidus näitas Rammo maailmataset ning lõpetas mõlemad 3. kohal. Kokkuvõttes tõusis Eesti esipurjetaja 15. kohale. Kolmandal päeval ei olnud nii head minekut ning kohad sõitudest olid 32., 28. ja 29. Päeva lõpuks jäi Rammo positsioonile 31. Neljanda päeva esimeses sõidus püsis Rammo taas 30ne piirimail lõpetates 33. kohal. Päeva viimases sõidus aga taas tulemus teisest klassist - 14. koht. Neljanda päeva lõpetas Rammo 30. kohal. Viienda päeva esimese sõidu tulemuseks oli samuti 14. koht ning viimases finaalsõidus 22. koht. Rammo tulemuseks Purjetamise Maailma Karikal jäi 11. peetud sõidu tulemusena kõrge 22. koht.

"Talvega oli isu nii suureks kasvanud, et enda maksimalistlikule loomusele tavapäraselt üritasin eile eriliselt hästi sõita. Paradoksaalselt läks see üritus nii nagu mulle ikka kohane - üks "meh" sõit ja teine valestart. Täna võtsin tuure maha, keskendusin mänguilule ja oligi kohe kõik ilus - väga keerulistes oludes kaks kolmandat kohta.

Tänase hea sõiduga olen pildil tagasi ja homme algavate finaalide ajaks hästi mängus. Üritan siis mitte üritada ja vaatame, mis välja tuleb," kommenteeris Rammo võistluse esimesi päevi.

Georg Haud oli võistluse avapäeva kahes esimeses sõidus 46. ja 30. kohal. Esimese päeva lõpptulemuseks jäi 78. koht. Teisel päeval olid tulemused kahest peetud sõidust kohad 37 ja 41. Kokkuvõttes andis see positsiooni 84. Kolmandal päeval peetud viiendas ja kuuendas sõidus oli Haud 39. ja 25. kohal. Päeva lõpetas Haud kokkuvõttes 88. kohal. Neljandal päeval peetud kolme sõidu tulemused olid vastavalt 46., 46, ja 39. koht, mis asetas Haudi koguarvestuses 97. positsioonile. Viiendal päeval peeti hõbegrupis vaid üks sõit ning selle lõpetas Haud kogu võistluse parima tulemusega, olles oma sõidu 6. Kokkuvõttes jäi Haudi kohaks 10. peetud sõidu tulemusena 92. koht.

Martin Aruja lõpetas avasõidu 50. kohal ning avapäeva teises sõidus oli 41. Esimese päeva lõpetas Aruja 98. positsioonil. Teise päeva esimene sõit andis tulemuseks 48. koha ning teises sõidus tegi Aruja kahjuks valestardi. Tulemuseks tabelis 100. koht. Kolmanda päeva avasõidus tegi Martin Aruja võistluse parima sõidu ning ületas finišijoone 9ndana. Päeva teise sõidu tulemuseks 41. koht ning lõpptulemuseks 91. koht. Neljanda päeva esimeses sõidus näitas Aruja taas head vormi ning lõpetas selle 13. kohal. Kahe järgmise peetud sõidu tulemused olid vastavalt 47. ja 33. koht. Kokkuvõttes oli Aruja 9. peetud sõidu tulemusena neljanda päeva lõpuks 92. kohal. Viiendal ehk viimasel võistluspäeval peeti vaid üks sõit ning Aruja lõpetas selle 11. tulemusega. Kokkuvõttes lõpetas Aruja võistluse 10 peetud sõidu tulemusena 91. positsioonil.