"Laager läks väga korda. Saime enda jaoks olulist infot kohalike olude kohta ning end konkurentidega võrrelda," rääkis Rammo, kelle paadiklassist kõik olulisemad tipud Rios kohal olid. "Kui Epp Mäe kirjutas, et hoiab ennast salajas, siis purjetamises on levinud tendents, et kõik treenivad koos, sest siis on tagasiside täpsem. Omas nurgas nokitsedes võid saavutada küll hea tunde, aga reaalsus on tavaliselt midagi muud."

Rammole oli see Rios juba kolmas kord laagris käia. Enne olümpiat tahab ta seal teha veel ühe treeningtsükli, tõenäoliselt märtsikuus. "Loomulikult on see suur väljaminek, kuid õnneks jagub mul häid toetajaid, kes minusse usuvad ja sellesse panustavad, et saaksin Rios treenida. Oleme hakanud Rio vahet käima eelmisest aastast, mis teeb meist mõnes mõttes juba sabas sörkijad, sest konkurendid on seal käinud eelmise olümpia lõpust alates," sõnas Rammo.

Rahvusvahelises meedias on ilmunud pilte ja videoid Rio lahe saastunud ja roiskunud kalu täis veest, kuid kas see ka kohapeal viibides selline paistab? "Fakt on, et sogane ja must see vesi on, ja kõik näevad seda, aga ega sellepärast nutmine midagi paremaks ei muuda. Vesi on kõigile ühesugune. Üritan sellele võimalikult vähe tähelepanu pöörata ja sellega võimalikult vähe kokku puutuda. Kõhedust ikka tekitab ja hoitakse eemale, aga kuna haigusjuhtumeid on juba esinenud, siis on see purjetajate seas hell teema," ütles Rammo.

Teine hell teema on tuleva aasta olümpia puhul turvalisus. Kui varem on Rammo Rios oma silmaga näinud pealt röövimist, siis seekord äärelinnas elades tundis ta end üdini turvaliselt. "Elasime ja treenisime seekord teises linnaosas. Kui olümpia ja Copagabana piirkond on Tallinna mõistes kesklinna osa, siis seekord elasime umbes Viimsi laadses paigas, aga treenisime ikka Tallinna lahel. Seal oli palju rahulikum, võisid südamerahuga pimedas jalutada," sõnas ta.

Toiduga pole Rammol seni Rios negatiivseid kogemusi olnud. Küll aga manitseb ta kõiki olümpialasi ettevaatlikkusele. "Ettevaatlik peab ikka olema, sest seal maal levivad teistsugused bakterid. Puuviljad tuleb korralikult ära pesta ja kuivaada, liha ei tasu sooja kätte jätta. Aga ei midagi ainulaadset. Kõik samad põhitõed, mis ikka teisele mandrile sõites," sõnas ta.