Hommikul sadamast kõige kaugemale, Pai nimelisele võistlusrajale suundunud purjetajad ootasid ennustatud tugevat tuult ja suuri laineid asjatult ligikaudu neli tundi ning suunati seejärel ringi kaldalähedasele Escola Naval rajale.

„Seal veeretati meile loojuva päikesega üks kiire sõit just 180-kraadist pööret tegevas hoovuses. Üldine mulje on selline, et sisemistel radadel on sõitmine enamasti hoovuse järgi ja välimistel, kui seal juhtub tuult olema, pigem päris purjetamine," arutles Rammo.

"Tegin sõiduks endale kindla plaani, kuid see ei toiminud. Startisin kaatri poolt neljandana ja läksin kohe ära parema nurga suunas. Sama tegid kõik ülejäänud startijad, kuid vasakult tuli tuuletugevdus, mis umbes kuuenda-seitsmenda kaatri poolt startijani juba jõudis, minuni aga mitte. Üles jõudsin kuskil 25ndana, uuesti all oli mu positsioon enam-vähem sama. Teises krüssus teadsin, mida teha ja kasutasin hoovuse enda kasuks 100% ära. Teist korda üleval olin juba 13., kuid teisel allatuuleotsal hoovuse loogika lakkas töötamast. Kaotasin sel otsal kõvasti, finišis olin 20.,“ võttis Rammo päeva kokku.

Ka üldkokkuvõttes on Rammo praegu 20. kohal. Juhib Horvaatia sportlane Tonci Stipanovic.

RS:X klassil oli eile puhkepäev. Meie purjelauaneiu Ingrid Puusta (NYCS) on RS:X naiste seas praegu väga tublil neljandal kohal.