Kingstonis valitsesid eile head tingimused: päeva esimeses pooles puhus edelatuul 5 m/s, tugevnedes hiljem kiiruseni 8-9 m/s ning võimaldades kenasti plaanijärgsed kaks võistlussõitu ära pidada.

Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK) alustas tiitlivõistlusi oma kvalifikatsioonigrupi 12. ja 9. tulemusega ning on kokkuvõttes 25. kohal.

„Sõitudes saadud kohtadega võib üldiselt rahule jääda, aga tunnen, potentsiaali oli mul palju paremaks. Mõlemas sõidus olin ühel või teisel ajahetkel esiviies, kuid esimeses sõidus tegin rumala vea ning teises jäi ka õnnest veidi vajaka. Kokkuvõttes olen heal positsioonil, millelt jätkata,“ sõnas Rammo.

Juhib austraallane Matthew Wearn Guatemala purjetaja Juan Ignacio Maegli ja sakslase Philipp Buhli ees.

Pühapäevani kestavad kvalifikatsioonisõidud, mille tulemuste alusel jagunetakse esmaspäevast algavateks finaalsõitudeks kuld-, hõbe- ja pronksgruppi. Regatt lõppeb kolmapäeval, 8. juulil.

MM on ühtlasi 2016 Rio de Janeiro olümpiamängude kvalifikatsioonivõistluseks, kus olümpiapääse on võimalik lunastada 9 riigil. Esimesed 23 olümpiapiletit jagati välja 2014 septembris toimunud ISAF olümpiaklasside maailmameistrivõistlustel Hispaanias Santanderis. Kolmas kvalifikatsiooniring on 2015/2016 kontinendi kvalifikatsioonivõistlustel, milleks Euroopas on 2016 märtsis Hispaanias Palma de Mallorcal toimuv Princess Sofia Trophy, kus veel 2 Euroopa riiki saab koha Olümpiale. Eestile olümpiapääsme toomise nimel tuleb MM-il pingutada ka Karl-Martin Rammol.

Regati kodulehekülg ja tulemused: http://kingstonlaserworlds2015.com/