Regatt algas tugevas, kiiruseni üle 10 m/s ulatunud läänetuules, mis siiski ei saanud takistuseks plaanijärgse kahe võistlussõidu läbiviimisel.

Laser Standardil olid Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK) saagiks sõitude 4. ja 13. koht ning sportlane läheb sellega kokkuvõttes 110 võistleja konkurentsis 13. kohale. Esikoha on hõivanud austraallane Tom Burton.

Finn klassis võistlev Lauri Väinsalu (ROPK) finišeeris tänastes sõitudes 38. ja 31. tulemusega ning on praegu 66 mehe seas hoidmas 36. asetust. Klassis on juhtpositsioonil prantslane Jonathan Lobert.

Laser Radial klassis purjetav Anne-Mari Luik (ROPK) lõpetas tänased sõidud 16. ja 21. kohaga ning kokkuvõttes on Anne-Mari 66 võistleja hulgas 41. kohal. Laser Radial klassis on avapäeva järel juhtpositsioonil Alison Young Suurbritanniast.

Võistluse kvalifikatsiooniseeria koosneb kuuest sõidust. Järgnevasse kuld- ja hõbegrupi sõitude seeriasse võetakse kaasa kvalifikatsiooniseeria lõppkoht. Kuld- ja hõbegrupi seeria sisaldab viite võistlussõitu, millest üks kuulub mahaarvamisele. Regati kolmas etapp moodustub medalisõitude seeriast, kuhu pääsevad kümme paremat, võttes kaasa kuldgrupi seeria punktid. Medalisõitude seerias on kaks sõitu ning need annavad sportlastele topeltpunktid.