Olümpiamedalistid Tõnu ja Toomas Tõniste, kes ajutiselt oma hõbe- ja pronksmedalid muuseumile loovutasid, vaatavad oma saavutustele tagasi ja tunnevad uhkust: “Nüüd, kui Eesti Jahtklubide Liit tähistab oma 90. aastapäeva, on hea meel näha, et ka meil Toomasega on tänu jahiklassis 470 saavutatud 1988.a. Souli OM hõbemedalile, 1992.a. Barcelona OM pronksmedalile ning ka 1992.a. EM meistritiitlile päris oluline roll Eesti purjetamisajaloos. Suure osa oma edust võlgneme oma treenerile Rein Ottosonile, kes juhendas meid ja oli meile suureks toeks ca 20 aastata. Kuna purjetamisega saab aktiivselt tegeleda pikalt, siis tänaseks oleme me Kalevi Jahtkubis purjetanud juba üle 40 aasta ja jätkame sellega kindlasti ka tulevikus.”

Teema-ala avamise raames esitleb autor Aldur Vunk Lennusadamas uut raamatut “Puust laevad ja rauast mehed. Pärnu ja Liivi ranna purjelaevad”, mille kaante vahele sai esinduslik kogu fotosid, jooniseid ja lugusid Pärnus ja Liivi rannas aastatel 1845-1930 ehitatud puulaevadest. Samuti alustest, mis on ehitatud mujal Euroopas või isegi teisel pool Atlandit, kuid on kuulunud Pärnumaa meestele või ettevõtetele.

Sel esmaspäeval nägi ka esmakordselt ilmavalgust legendaarse purjetaja ja Eesti purjetamise edendaja Arvet Tetsmanni raamat “Eesti purjetamise lugu”. Raamat on eksponeeritud ka nimetatud näituse raames ja pühendatud Eesti Jahtklubide Liidu 90ndale juubelile.