Puustat saatval kaatril ütles kolmapäeval teele asudes mootor üles ning turvakaalutlustel pöörduti sadamasse tagasi. Kuna suur soov ja plaan on sel nädalal aktsioon lõpule viia, aga mootorit nii ruttu korda saada pole võimalik, ähvardas kogu üritus lörri minna. Appi tuli ETV spordiuudistest vastavat uudist näinud Marek Peet Narvast, kes pani koostöös oma firma Haljastuskeskus OÜ-ga õla alla ja tõi Puustale uue kaatri.

"Täna hommikul tõi ta paadi Saaremaale, et me saaks homme hommikul uuele katsele minna. Tegeleme hetkel selle nimel, et asjad valmis panna ja hommikul väljuda," rääkis Delfile ja Eesti Päevalehele Puusta elukaaslasest treener Matthew Rickard.

Lahkutakse Lõmala sadamast, kus baseeruv klubi lubab Puustal lahkesti toimetada ja purjelaud koos saatekaatriga vette lasta. Viimastel tundidel loodetakse ka ilmataadi peale. Tänane päev Saaremaal oli tuulevaikne ja jahe. Niimoodi "rallit ei sõida". Vähemalt mitte purjespordis.

"Praegune ilmateade ei näi ka homset ega pühapäeva silmas pidades hea, aga Ingrid tahab väga proovida. Vaatame homme kella viie paiku uuesti prognoosi ja otsustame, kas Gotlandile jõudmine on realistlik. Kui mitte, siis toimetame ta siit kaatriga Gotlandile ja purjetame sealt pühapäeval Saaremaale - sellele teekonnale pakutakse veidi paremat prognoosi, aga ideaalsetest tingimustest on veel asi kaugel."

"Jumal tänatud, et Marek meile appi tuli. Kui ta poleks oma igapäeseid tegevusi sinnapaika jätnud ja paati siia toonud, oleks meil lips läbi," tänas Rickard veelkord heategijat.

Puusta kasutab esimese naisena üle Läänemere purjetades oma olümpiavarustust. Heategevusliku retke tulud lähevad puuetega inimeste purjetamistreeninguteks. Kogu sõit on jälgitav GPS-i vahendusel internetis (vajuta lingile!).

Erivajadustega inimeste purjetamistreeninguteks saab annetada kas helistades numbril 900 7019 (annetus 5 eurot, number avatud 19.-26.09) või tehes ülekande Eesti Paraolümpiakomitee kontole SEB panka, IBAN: EE121010002019563005. Selgitustesse palume märkida „Annetus-purjetamine“.