Kui käesoleva kuu jooksul on enamasti juhtunud, et stardi hetkel puhunud tuul kipub võidusõidu lõpuks otsa saama ja jahid näevad kurja vaeva finišisse jõudmisega, siis sel korral meisterdas võistlusjuht Stepanov eriti kiire raja. Seda kõike loomulikult võistlejate huvides, et meeskonnad enne öökülma ja pimedat randuda saaks. Etteruttavalt võib öelda, et teise grupi jahtide rada oli suisa nii kiire, et kohtunikud õige napilt kaldal finišipaika jõudsid. Õnneks aitavad sellisel puhul väledad jalad ning kiired autod.

Veeteede Ametile ning reisilaevade kapteneile oli tänane distants üle pika aja kindlasti vägagi meeltmööda, kuna mitte ükski purjekas ei ületanud sel korral laevateed ning ei seganud seeläbi kellegi marsruuti. Purjekad sõitsid Pirita jõe suudme lähistele paigutatud vastutuule märgi, Kuulimuna toodri ning stardipoi vahel, täites oma värviliste purjedega terve Meriväljapoolse lahesopi ning pakkudes rannas ja muulil jalutajaile silmailu. Tihe sõit märkide vahel hoidis kõigil käed-jalad tööd täis ning taktikalised otsused pöördetähiste juures olid kalli hinnaga.

Esimeses grupis võidutses täna taaskord Amserv Juss Ojalaga roolis, järgnesid Tiit Vihuli juhitud Olympic ning Merion, kus kapteniks on Ain Pomerants. Teise grupi kiireim oli Jazz Marten Loopere ja meeskonnaga, teiseks sõitis end Pärnu jaht Sugar 2, kus rooli hoiab ja meeskonna tuju tõstab Mihkel Kosk ning kolmanda koha hõivas sel korral Silva, kus kapteniks Imre Marmor. Kolmandas grupis võitis Enel Toomas Sootsiga roolis, teiseks võitles end Tessa Alar Ivansoni ja tema meeskonna ühtse pingutuse tulemusel ning kolmandana ületas lõpujoone Tanel Tamme juhitud Vesikaar. Neljandas grupis oli parim Andres Aavik ja meeskond Minni pardal, teiseks kihutasid end Blanca liikmed Jaan Tiidemanniga roolis ning kolmandale kohale platseerusid Priit Põldmaa juhtimisel Leila liikmed. Viiendas grupis võitis täna Svea Hard Perkiga roolis, teise koha punktid sai Greta koos Mikk Kööseli ja meeskonnaga ning kolmanda koha teenisid välja Salmelased Vallo Kalviku juhtimisel.

Sel hooajal on jäänud purjetada veel 4 kolmapäevakut. Loodame, et ilma ja tuult jagub, sest purjetajaid meil on!

21. KJK-Garmin kolmapäevaku parimad gruppide kaupa:

I grupp (6 jahti)
1. EST 550 Amserv – Juss Ojala
2. EST 463 Olympic – Tiit Vihul
3. EST 400 Merion – Ain Pomerants

II grupp (11 jahti)
1. EST 465 Jazz – Marten Loopere
2. EST 711 Sugar 2 – Mihkel Kosk
3. EST 407 Silva – Imre Marmor

III grupp (7 jahti)
1. EST 353 Enel – Toomas Soots
2. EST 324 Tessa – Alar Ivanson
3. EST 700 Vesikaar – Tanel Tamm

IV grupp (8 jahti)
1. EST 751 Minni – Andres Aavik
2. EST 73 Blanca – Jaan Tiidemann
3. EST 242 Leila – Priit Põldmaa

V grupp (9 jahti)
1. EST 23 Svea – Hard Perk
2. EST 5 Greta – Mikk Köösel
3. EST Salme – Vallo Kalvik