Põhjatuul muutis suunda ja keerutas ning kohtunikekogu otsustas stardi edasi lükata, mõtles aga mõni minut hiljem siiski ümber ja pani stardiprotseduuri käima. Tuul puhus sellel hetkel tugevusega 3-4 m/s ja stardiliini vasakpoolne poi tundus suuremate jahtide grupis vähemalt Forte pealt vaadates õige valik olevat. Paraku keeras tuul just stardihetkel 10-15 kraadi kirdesse ja muutis seega kohtunikelaeva poolse stardiliini otsa märksa mõnusamaks stardikohaks.

Õnneks vedas vasakul rajapoolel tuulega sedavõrd paremini, et ülemise märgini jõudsid üheskoos just linna poolt seilanud Amserv ja Forte, veidi pikema vahega järgnes neile Merivälja alt Olympic, ja seejärel taas linna poolselt rajalt tulnud Merion. Tagapool seilas Merivälja poolse raja poole kasuks otsustanud Sylvia ja päris hapupiimane oli suurimate jahtide grupis täna Premium, mis purjetas seekord selgelt allpool võimeid, pakkudes konkurentsi II grupi jahtidele.

Ülemiseks pöördetähiseks oli vana tuttav Kuuli muna tagune tooder, mida võeti vasaku poordiga, seejärel seilati allatuult stardiliini vasakpoolse poini ja suuremad jahid pidid veel korra Kuuli muna taga ära käima enne kui said vöörid Pirita muulide vahel oleva finiši poole pöörata.

Teine vastutuulekurss lõpetati I grupis samas järjestuses mis avalooviminegi ja Pirita poole seilati Amservi vedamisel. Olympic leidis sellel kursil hea tuulesoone ja lähenes ohtlikult Fortele nii, et muulide vahel finišeerides lahutas teisena lõpetanud Fortet ees- ja tagapool lõpetanust võrdelt 8 sekundit. Jahi võistlusväärtusest tulenevalt tehtud ümberarvestus tagas aga eelmiste aastate kolmapäevakute võitjale Fortele sõiduvõidu 26 sekundilise eduga Olympicu ja 34 sekundiga Amservi ees. Neljas oli Merion, 5. Sylvia ja 6. Premium. Kahe sõidu kokkuvõttes on Fortel 12 punkti, Premium ja Olympic 8 punktiga jagamas 2-3 kohta.

II võistlusgrupis saavutas täna kindla võidu Bossanova lõpetades minut ja 21 sekundit enne Silvat. Ümberarvestuse järel sai 2. koha aga hoopis kolmandana finiśeerunud Brigitta X. Kokku startis selles osavõtjaterohkeimas grupis 11 jahti. Koondtabelis on kahe sõidu järel juhtimas Brigitta X 21 punktiga, Bossanoval on 18 ja Passione meeskonnal kolmandana 16 punkti.

III võistlusgrupis oli täna kiireim jaht Tessa Eneli ees, aga võistlusväärtus andis esikoha hoopis kolmandana lõpetanud Maorile. Kokkuvõttes juhib Maori koos Seabirdiga, punkte mõlemail 5, punktiga jääb neist maha Enel.

IV grupi kiireim oli täna Merihunt aga võit läks temast 2 minutit ja 36 sekundit hiljem finiśeerunud Virule. Kolmanda koha sai tänases sõidus Madicken. Kookuvõttes on Merihundil 9, Virul 7 ja Madickenil 4 punkti.

V grupis oli täna ja on ka kokkuvõttes konkurentsitult parim folkboot Svea, sest rohkem selles grupis osavõtjaid paraku polegi.

Parimad gruppide kaupa:

I grupp

1. EST 475 Forte – Jaak Jõgi
2. EST 463 Olympic – Tiit Vihul
3. EST 550 Amserv – Juss Ojala

II grupp

1. EST 379 Bossanova – Margus Zuravljov
2. EST 606 BrigittaX – Aleksandr Karboinov
3. EST 407 Silva – Imre Marmor

III grupp

1. EST 672 Maori – O. Egipt
2. EST 353 Enel – Toomas Soots
3. EST 324 Tessa – Alar Ivanson
IV grupp

1. EST 95 Viru – Indrek Pikk
2. EST 270 Merihunt – Andrus Leinštrep
3. EST 389 Madicken – Andres Kõnd
V grupp
1. EST 23 Svea – Hard Perk