Purjekaid oli sel korral Piritale kogunenud 33 ning võisteldi viies arvestusgrupis. Kõige suuremad ning kiiremad alused purjetasid vastutuules Pirita jõe suudmealalt Katariina kai poini ja tagasi kaks korda ning ülejäänud jahid läbisid sama distantsi vaid korra. Kuna tuult oli sel kolmapäeval piisavalt, said kõik merelised õhtul logiraamatuisse märkida, mismoodi täpselt need tund-poolteist Tallinna lahel välja nägid; kas kogu varustus pidas küllalt nõudlikes tingimustes vastu või tuleb enne järgmist jõuproovi materiaalosa üksipulgi üle vaadata. Kuna finishis olid kõikide osalejate näod rõõmsad, võib uskuda, et suuremaid äpardusi sel korral kellelgi ette ei tulnud ning võistlejail oli võimalus nautida kodulahe suurepäraseid olusid. Kirsiks tordil oli sõidu lõpul Rannahoone kohale tekkinud kaunis vikerkaar, mida finišeerijad kodupoole sõites näha võisid.

Esimeses grupis võitis täna jaht Merion, kus rooli hoiab kogenud kapten Ain Pomerants, neile järgnesid Amserv ning Forte. Teise grupi kiireimat minekut näitas purjekas Passione Eero Panga ning meeskonna ühtse töö tulemusel, teiseks tuli Adele ning kolmandale kohale platseerus Brigitta-X. Kolmandas grupis suutis kõiki konkurente edestada taaskord Alar Ivansoni juhitud Tessa, teisena libises üle lõpujoone Matilda ning kolmanda koha hõivas Enel. Neljanda grupi parimaks tunnistati täna Blanca meeskond Jaan Tiidemanniga roolis, nende kannul tulid Minni ning Leila. Viiendas grupis võitis sel korral Svea meeskond Hard Perki täpse roolimise tulemusel, teiseks tuli Greta ning viimase poodiumikoha vallutas Salme.

Autasustamisel said tunnustuse osaliseks ka augustikuu viie etapi parimad. Gruppide kaupa kogusid augustikuus enim punkte:

I grupp EST 463 Olympic – Tiit Vihul – 15 punkti

II grupp EST 606 Brigitta-X – Aleksandr Karboinov – 46 punkti

III grupp EST 324 Tessa – Alar Ivanson – 37 punkti

IV grupp EST 242 Leila – Priit Põldmaa – 44 punkti

V grupp EST 23 Svea – Hard Perk – 21 punkti

Tänase mõnusa ilma ning tingimuste valguses tuleb kõvasti pöialt hoida, et ilmataat ka uuel nädalal purjetajate vastu kena on ning piisavalt tuult ja päikest kingib.

18. KJK-Garmin kolmapäevaku parimad gruppide kaupa:

I grupp (7 jahti)

1. EST 400 Merion – Ain Pomerants
2. EST 550 Amserv – Juss Ojala
3. EST 475 Forte – Jaak Jõgi

II grupp (10 jahti)

1. EST 462 Passione – Eero Pank
2. EST 467 Adele – Aleksandr Zolotov
3. EST 606 Brigitta X – Aleksandr Karboinov

III grupp (4 jahti)

1. EST 324 Tessa – Alar Ivanson
2. EST 631 Matilda – A. Veske
3. EST 353 Enel – Toomas Soots

IV grupp (6 jahti)

1. EST 73 Blanca – Jaan Tiidemann
2. EST 751 Minni – Andres Aavik
3. EST 242 Leila – Priit Põldmaa

V grupp (6 jahti)

1. EST 23 Svea – Hard Perk
2. EST 5 Greta – Mikk Köösel
3. EST 393 Salme – Vallo Kalvik