Laupäeva ennelõuna oli vastupidiselt ilmaprognoosile päikseline. Öösel nagu oavarrest kallanud vihmasadu ja peaaegu tormiks paisuv tuul olid hommikuks vaibunud ja 27 jahti asusid keskpäeval regati starti päikesepaistes ja keskmiselt 9 m/s puhuva edelatuulega. Et võidusõit merel saaks kesta ca kaks tundi, pidid jahid läbima distantsi suundudes stardist Katariina kai poini ja sealt tagasi Miiduranna lähistele Kuulimuna toodrini – esimese ja teise grupi jahid läbisid enne finišisse tulekut seda ringi 2 korda, kolmanda ja neljanda grupi jaoks oli viimaseks pöördemärgiks enne finišit stardiliini poi ning viienda grupi jahid sõitsid teist korda Katariina kai poid võtnuna otse finišisse Pirita jõel. Kaks jahti olid sunnitud keerukates tuuleoludes võidusõidu enne finišit katkestama, kuid ülejäänud 25 jahti jõudsid sadamasse tunni aja sees.

Võistlus peeti viies arvestusgrupis – Seiko Cup Kalev Jahtklubi avamerepurjetamise karikasarja arvestuses neljale ORC grupi 20le jahile lisaks sõitsid Jahtklubi regati arvestuses kaasa ka LYS-grupi 7 jahti. Tuulisele võistlusele pani ilusa punkti parimate auhindamine Kalev Jahtklubi lipuväljakul. ORC gruppide jahtidele oli etapiauhinnad ja medalid välja pannud Seiko. LYS grupi kolm parimat jahti said auhinnatud regati karikatega.

Eelviimane ehk Seiko Cup Kalev Jahtklubi avamerepurjetamise karikasarja arvestuse kuues etapp toimub kahe nädala pärast, 29.-30. septembril. Kahepäevane võistlus on ühtlasi ka Tallinna Meistrivõistlusteks lühirajal ja Eesti Jahtklubide Liidu Avamerepurjetamise Eesti Karika viimaseks etapiks. Purjetajad saavad siis kahel päeval hooaja jooksul kogutud oskused ja kogemused proovile panna lühirajal õigeid taktikaid valides ja pöördemärkides manöövreid tehes.

Seiko Cup 2012 Jahtklubi regati parimad gruppide kaupa:

I grupp (2 jahti)

1. EST 299 Lady Bird – Karl-Hannes Tagu (Pärnu Jahtklubi)

2. EST 499 Premium – Priit Tammemägi

II grupp (6 jahti)

1. EST 606 Brigitta-X – Aleksandr Karboinov

2. EST 462 Passione – Rene Treifeldt

3. EST 633 Cherie – Ivar Aru

III grupp (5 jahti)

1. EST 324 Tessa – Alar Ivanson

2. EST 353 Enel – Toomas Soots

3. EST 700 Vesikaar – Tanel Tamm

IV grupp (7 jahti)

1. EST 751 Minni – Andres Aavik

2. EST 95 Viru – Indrek Pikk

3. EST 73 Blanca – Jaan Tiidemann

LYS grupp (7 jahti)

1. EST 1 Try Now – Jevgeni Kazakov

2. EST F-23 Svea – Hard Perk

3. EST 393 Salme – Vallo Kalvik