Ilmataat näitas sügiskuu esimesel päeval purjetajatele tõeliselt sügisest palet. Kui hommikul oli ilm veel selge, siis just merelemineku ajaks hakkas tinasest taevast tibutama vihma, mis aina tugevamini sadama hakkas ning pilved tõid kaasa tugevneva tuule, mis iiliti isegi kuni 11 meetrit sekundis puhus. Kuna tegemist oli maatuulega, siis oli meri sile ja lainetega rammu katsuma ei pidanud. Sügisregatile võistlema tulnud 26 jahti said pooleteist-kahetunnise sõidu, mis vihmasel ja jahedavõitu päeval just paras oli.

Võistlus peeti viies arvestusgrupis – Seiko Cup Kalev Jahtklubi avamerepurjetamise karikasarja arvestuses neljale ORC grupi 18le jahile lisaks sõitsid Sügisregati arvestuses kaasa ka LYS-grupi 8 jahti. Võistluse algus oli erilisem juba selle poolest, et jahid said startida taganttuules, mida võistlustel just väga sageli ei juhtu. See tegi purjetajad kas ettevaatlikumaks või ole taganttuule stardiga nii palju harjutud – igal juhul olid kõikide gruppide startide ajal stardiliinid puhtad ja jahid läksid spinnakeride paisudes rajale. Kahe suurema grupi jahtide rada viis nad stardijoonelt Vahemadala majakani ja sealt otse tagasi finišisse Pirita jõel. Kolmanda ja neljanda grupi jahid saadeti võtma Paljassaare põhjapoid ja sealt tagasi koju. LYS grupi ehk väikseimate jahtide grupp suundus Paljassaare idatoodrini ja sealt tagasi finišisse.

Märja purjetamise ja tuules rassimise kompenseeris parimate auhindamine Kalev Jahtklubi lipuväljakul. ORC gruppide jahtidele oli etapiauhinnad ja medalid välja pannud Seiko. LYS grupi kolm parimat jahti said oma auhinnakogusse juurde kenad Sügisregati karikad.

Viies Seiko Cup Kalev Jahtklubi avamerepurjetamise karikasarja arvestuse viies etapp Jahtklubi regatt toimub juba kahe nädala pärast, 15. septembril.

Sügisregati parimad gruppide kaupa:

I grupp (2 jahti)

1. EST 299 Lady Bird – Karl-Hannes Tagu (Pärnu Jahtklubi)

2. EST 499 Premium – Priit Tammemägi

II grupp (7 jahti)

1. EST 465 Jazz – Rait Riim

2. EST 467 Adele – Aleksandr Zolotov

3. EST 462 Passione – Eero Pank

III grupp (5 jahti)

1. EST 324 Tessa – Alar Ivanson

2. EST 672 Maori – Oleg Egipte

3. EST 700 Vesikaar – Tanel Tamm

IV grupp (4 jahti)

1. EST 751 Minni – Andres Aavik

2. EST 242 Leila – Priit Põldmaa

3. EST 95 Viru – Indrek Pikk

LYS grupp (8 jahti)

1. EST F-19 Ahti – Ott Kolk – Saaremaa Merispordiselts

2. EST F-5 Greta – Mikk Köösel

3. EST 393 Salme – Vallo Kalvik