Kuna tuuleprognoos lubas pimeduse saabumise ajaks täielikku vaikust, otsustati distants võimalikult lühike teha, et kõik jahid enne õhtut koju saaks. See plaan töötas osaliselt, kuna tuul oskas mõnede purjekate eest ikkagi minema lipsata ning kohtunikud said lõpetajaid oodates nautida nii päikeseloojangut kui ka kuu tõusu ning viimasele grupile isegi poolele teele vastu sõita, et võidusõit kiiremini peetuks tunnistada.

Kõige kauem läks esimese grupi purjekatel, kes sõitsid ümber Paljassaare põhjapoi ning pöördusid sealt finišisse. Esialgu reipalt puhunud tuul sai enne muulisuud otsa ning lõpuks võitis see, kes vastu Pirita jõe voolu kiiremini ja kannatlikumalt "seista" oskas. Teiste gruppide seltskonnad suundusid Piritalt Katariina kai toodrini ning sealt muulide vahel asuvasse lõpp-punkti. Suurematele jahtidele ei valmistanud seesugune rada mingisugust muret, kuid väiksemad jahid, kes aeglasemalt liiguvad, suutsid vaid kesklinna lähedusse seilata ning sinna jäädagi, kuna selleks hetkeks oli Tallinna lahel tuul otsa saanud. Peavõistlusjuht katkestas LYS-grupi sõidu ning võttis kõik mootoriteta alused sleppi, et keegi merel ööbima ei peaks.

Esimeses gupis võidutses Amserv Juss Ojalaga roolis, järgnesid Priit Tammemägi juhitud Premium ning Olympic, kus kapteniks Tiit Vihul. Teise grupi kiireim oli Brigitta-X Aleksandr Karboinovi ja meeskonnaga, teiseks sõitis end Passione, kus rooli keerab ja meeskonda motiveerib Sven Heil ning kolmanda koha hõivas sel nädalal Silva, kus kaptenirollis oli hoopis kapteni vend, Innar Marmor, ning sootidel askeldas Eva, kes tavaliselt Mia-nimelisel jahil seilab. Kolmandas grupis võitis Tessa, kus samuti oli toimunud kapteni vahetus (loe: Alar Ivanson tegi teisel purjekal lustisõitu), teiseks võitles end tublilt Vesikaar, kus kapten Tanel Tamm oli roolipinni usaldanud Erik Luka kätte ning kolmandana ületas lõpujoone Oleg Egipte juhitud Maori. Neljandas grupis oli parim Priit Põldmaa ja meeskond Leila pardal, teiseks kihutasid end Minni liikmed Andres Aavikuga roolis ning kolmandale kohale platseerusid Blancalased Jaan Tiidemanni juhtimisel. Viiendas grupis jäi tuulepuudusel võitja välja kuulutamata.

Loodame, et uuel nädalal rohkem tuult jagub ning meeldetuletuseks võidusõitjatele - alates septembrist nihkuvad stardid tunni jagu ettepoole!

17. KJK-Garmin kolmapäevaku parimad gruppide kaupa:

I grupp (6 jahti)

1. EST 550 Amserv – Juss Ojala
2. EST 499 Premium – Priit Tammemägi
3. EST 463 Olympic – Tiit Vihul

II grupp (11 jahti)

1. EST 606 Brigitta X – Aleksandr Karboinov
2. EST 462 Passione – Sven Heil
3. EST 407 Silva – Imre Marmor

III grupp (7 jahti)

1. EST 324 Tessa – Alar Ivanson
2. EST 700 Vesikaar – Tanel Tamm
3. EST 672 Maori – Oleg Egipte

IV grupp (8 jahti)

1. EST 242 Leila – Priit Põldmaa
2. EST 751 Minni – Andres Aavik
3. EST 73 Blanca – Jaan Tiidemann