Starditi 3-5 meetrit sekundis puhuva kagutuulega, millest võistluse vältel kasvas iiliti üle 10 m/s lõõtsuv väike torm. Niigi vesist ning ettearvamatut ilma vürtsitasid vihm ühes rahega ning Prangli külje all kõrguvad hiiglaslikud lainemürakad. Päeva lõpuks tuul vaibus ning naasis ka soe päike, et kõik võistlejad saaksid naeratavate nägudega üle finishijoone liuelda.

Vaatamata keerulistele tingimustele olid parimad ikka parimad ning oskasid ilmamuutustest enesele vääriliselt kasu lõigata. Stardiliinil, mis asus Tallinna lahel Pirita jõe suudme lähistel, oli hommikul 11 alust, kes vöörid merele suunasid, finishisse jõudis 9 paatkonda. Karmi mere ja tuulega võisteldes pole midagi imelikku, kui sõit katkestada, sest ennekõike on inimeste ja varustuse säilitamine oluline, mitte "nui-neljaks" lõpuni kannatamine - tähtis on järgmisel korral samuti hea tujuga platsis olla.

Kuigi purjekad startisid koos ning ka lõpetasid võistluse samas punktis, oli distants erinevas grupis osalevatele jahtidele erinev. Seda selleks, et nii nobedamad kui ka veidi väiksemad ning aeglasemad alused võimalikult sarnasel ajal finishisse jõuaks. Kõige kiirem oli sel korral 4nda ehk väikeste jahtide grupi purjekas "Merihunt", kapten Andrus Leinštrepiga, kes oskas end õigel hetkel äikesepilve serva alla sättida ning seal võimsalt kihutada. Teiste osaks jäi vaid imestada, kuidas äsjamainitud alus ülejäänutest eemaldus, kuni lõpuks vaid täpiks muutus. See aga ongi purjetamine, kus kõik on võimalik - tuleb vaid silmad lahti ja mõistus terav hoida.

Autasustamisejärgselt võis Pranglilt tagasisõitu alustada täpselt siis, kui enesele meelepärane. Osad meeskonnad jäid õhtuse saare-eluga tutvust tegema, ülejäänud lahkusid ribu-rada Tallinna suunas. Ilm oli ilus, võistlejad rõõmsad hästi korraldatud võidusõidu üle ning korraldajad tänulikud ilmataadile ning osavõtjaile põneva päeva eest.

Tulemused gruppide kaupa:

I grupp

1. Tormilind EST90 – Ringo Lipkalns

II grupp

1. Brigitta-X EST606 – Aleksander Karboinov
2. Bossa Nova EST379 – Peeter Siniväli

III grupp

1. Enel EST353 – Toomas Soots
2. Brigitta EST295 – Jevgeni Kazakov

IV grupp

1. Merihunt EST270 – Andrus Leinštrep
2. Viru EST95 – Indrek Pikk
3. Carol EST193 – Martin Länts
4. Estella EST668 – Alar Laan