Nagu viimastel nädalatel harjumuspäraseks saanud, puhus ka seekord läänetuul. Seetõttu ei olnud võistlusjuhil osalejaid eriti võimalik üllatada ning distants kulges taaskord Katariina kai poi ning Pirita jõe suudme lähistele paigutatud märgi vahel. Esimese grupi jahid tegid nimetatud tähiste ümber kaks ringi ning ülejäänud purjekad ühe. Õnneks jagus tuult rohkem kui möödunud nädalal ning enne pimeda saabumist olid kõik alused sadamas.

Start kujunes sel kolmapäeval eriti tuliseks, kuna kokku raksatasid Premiumi, Forte ning stardilaeva poordid. Kõik see juhtus vaid loetud sekundite jooksul ning kergemaid kriime ja vigastusi said kõik kolm alust. Õnneks inimohvreid polnud ning mõlemad jahid olid võimelised sõitu jätkama ning ka stardilaev jäi pinnale ning andis vapralt ülejäänud neljale grupile nende lähted. Kokkupõrge esimese grupi jahtide vahel toimus ilmselt Forte meeskonna väikese valearvestuse tõttu - nimelt soovisid nad mahtuda Premiumi ning stardilaeva vahele, kuid sellist ruumi seal paraku polnud ja jõuga teerajamine tähendas poordide ragistamist.

Vaatamata vahejuhtumile tundub, et Forte, Jaak Jõgiga roolis, teadis, kust on kõige kasulikum startida, kuna sõidu võitsid just nemad, järgnesid Juss Ojala juhitud Amserv ning Premium, kus kapteniks Priit Tammemägi. Teise grupi kiireim oli Passione Sven Heili ja meeskonnaga, teiseks sõitis end Brigitta-X, kus rooli keerab ja meeskonda motiveerib Aleksandr Karboinov ning kolmanda koha hõivas sel nädalal Jazz, kus kaptenirollis Marten Loopere. Kolmandas grupis võitis esimest korda sel hooajal Vesikaar, kus kapteniks Erik Luka, teiseks võitles end Enel Toomas Sootsiga roolis ning kolmandana ületas lõpujoone Alar Ivansoni juhitud Tessa. Neljandas grupis oli parim Priit Põldmaa ja meeskond Leila pardal, teiseks kihutasid end Minni liikmed Andres Aavikuga roolis ning kolmandale kohale platseerusid Virulased Indrek Pika juhtimisel. Viiendas grupis võitis Svea, kus kapteniks Hard Perk, teisena finisheerus Greta koos Mikk Kööseli ning tema meeskonnaga ning kolmandale kohale purjetasid end Salmelased koos Vallo Kalvikuga.

20. KJK-Garmin kolmapäevaku parimad gruppide kaupa:

I grupp (4 jahti)
1. EST 475 Forte – Jaak Jõgi
2. EST 550 Amserv – Juss Ojala
3. EST 499 Premium – Priit Tammemägi

II grupp (11 jahti)
1. EST 462 Passione – Sven Heil
2. EST 606 Brigitta X – Aleksandr Karboinov
3. EST 465 Jazz – Marten Loopere

III grupp (6 jahti)
1. EST 700 Vesikaar – Tanel Tamm
2. EST 353 Enel – Toomas Soots
3. EST 324 Tessa – Alar Ivanson

IV grupp (9 jahti)
1. EST 242 Leila – Priit Põldmaa
2. EST 751 Minni – Andres Aavik
3. EST 95 Viru – Indrek Pikk

V grupp (7 jahti)
1. EST 23 Svea – Hard Perk
2. EST 5 Greta – Mikk Köösel
3. EST 393 Salme – Vallo Kalvik