Tuult jagus oktoobri esimesel KJK-Garmini regatil stardist finishini, nagu ka võistlejate rõõmsat meelt. Võistlusjuht pani purjekad sõitma Russalka madala poi ning Kuulimuna toodri vahele - ikka nii, et suuremad ja kiiremad alused sõidaksid maha rohkem meremiile ning väiksemad purjekad saaksid neile seatud veidi lühema raja läbida umbes sama ajaga. Kuigi ilm soosis sõitjaid igati, loojub päike meie laiuskraadil iga päevaga aina varem ning nii juhtuski, et esimeste paatide finisheid oli võimalik võtta veel kuldsete päikesekiirte paistel, kuid peagi saabus pime öö ning paarkümmend alust, kes veidi kauemaks merele jäid, ületasid Pirita jõel asunud lõpujoone kottpimedas, taustaks vaikselt tõusev kuu ning kohtunike auto tuled, mis purjenumbreid tuvastada aitasid. Õnneks on purjekatel korralik varustus ning õppinud meeskonnaliikmed, kes oskavad navigeerida kõiksugustes oludes ning see, et päike enam ei paista, ei kõiguta küll ühtki õiget merekaru.

Esimeses gupis võitis sel korral Hiiumaa jaht Amserv koos Juss Ojala ning tema osava ja täpse meeskonnaga, järgnesid Jaak Jõgi juhitud Forte ning Olympic, kus kapteniks on Tiit Vihul. Teise grupi kiireim oli selle hooaja hakul kokku pandud Passione meeskond eesotsas Eero Pangaga, teiseks sõitis end kaunitar Silva, kus rool on antud Imre Marmori kindlatesse kätesse ning kolmanda koha hõivas sel korral Adele, kus kapteniks Aleksandr Zolotov. Kolmandas grupis võitis samuti alles sel suvel võistlema hakanud Vesikaar, kus roolis seisab Tanel Tamm, teiseks võitles end sarnaselt eelmisele nädalale Tessa Alar Ivansoni ja tema meeskonna ühtse töö tulemusel ning kolmandana ületas lõpujoone Toivo Roosma juhitud Seabird. Neljandas grupis oli parim Jaan Tiidemann ja meeskond Blanca pardal, teisena lõpetasid Minnilased Andres Aaviku juhtimisel ning kolmandale kohale platseerusid Merikotka pardal Oliver Haagmaa ning meeskond. Viiendas grupis võitis täna sihvakas ning kaunis Draakon Right Now Jevgeni Kazakoviga roolis, teise koha saavutas Diana koos Kaido Areda ja meeskonnaga ning kolmandale kohale tulid Sveal purjetajad koos kapten Hard Perkiga.

Sel hooajal on jäänud purjetada veel 3 kolmapäevakut. Lõpuprotokoll lüüakse lukku alles viimase finisheeruja järel viimasel regatil - mitmed punktid ootavad kojutoomist ning paljud poodiumikohad vormistamist. Põnevust jagub viimaste meetriteni!

22. KJK-Garmin kolmapäevaku parimad gruppide kaupa:
I grupp (6 jahti)
1. EST 550 Amserv – Juss Ojala
2. EST 475 Forte – Jaak Jõgi
3. EST 463 Olympic – Tiit Vihul
II grupp (12 jahti)
1. EST 462 Passione – Eero Pank
2. EST 407 Silva – Imre Marmor
3. EST 467 Adele – Aleksandr Zolotov
III grupp (6 jahti)
1. EST 700 Vesikaar – Tanel Tamm
2. EST 324 Tessa – Alar Ivanson
3. EST 337 Seabird – Toivo Roosma
IV grupp (9 jahti)
1. EST 73 Blanca – Jaan Tiidemann
2. EST 751 Minni – Andres Aavik
3. EST 200 Merikotkas – Oliver Haagma
V grupp (12 jahti)
1. EST 1 Right Now – Jevgeni Kazakov
2. EST 58 Diana – Kaido Areda
3. EST 23 Svea – Hard Perk