Tuult jagus oktoobri esimesel KJK-Garmini regatil stardist finishini, nagu ka võistlejate rõõmsat meelt. Võistlusjuht pani purjekad sõitma Katariina kai poi ning Pirita tee äärde paigutatud märkide vahele - ikka nii, et suuremad ja kiiremad alused sõidaksid maha rohkem meremiile ning väiksemad purjekad saaksid neile seatud veidi lühema raja läbida umbes sama ajaga. Kuigi ilm soosis sõitjaid igati, loojub päike meie laiuskraadil iga päevaga aina varem ning nii juhtuski, et esimeste paatide finisheid oli võimalik võtta veel kuldsete päikesekiirte paistel, kuid peagi saabus pime öö ning paarkümmend alust, kes veidi kauemaks merele jäid, ületasid Pirita jõesuudmes asunud lõpujoone kottpimedas. Õnneks on purjekatel korralik varustus ning õppinud meeskonnaliikmed, kes oskavad navigeerida kõiksugustes oludes ning see, et päike enam ei paista, ei kõiguta küll ühtki õiget merekaru.

Esimeses gupis võitis sel korral jaht Olympic koos Tiit Vihuli ning tema osava ja täpse meeskonnaga, järgnesid Juss Ojala juhitud Amserv ning Forte, kus kapteniks sel korral Jaak Jõgi. Teise grupi kiireim oli My Car'i meeskond eesotsas Mati Sepaga, teiseks sõitis end kaunitar Reval Cafe, kus rool on antud Eero Panga kindlatesse kätesse ning kolmanda koha hõivas sel korral Cherie, kus kapteniks Ivar Aru. Kolmandas grupis võitis alles eelmisel suvel võistlema hakanud Vesikaar, kus roolis seisab Tanel Tamm, teiseks võitles end Adele Aleksandr Zolotovi ja tema meeskonna ühtse töö tulemusel ning kolmandana ületas lõpujoone Sven Heili juhitud Passione. Neljandas grupis oli parim Priit Põldmaa ja meeskond Leila pardal, teisena lõpetasid Jukolased Ilja Radiuhhini juhtimisel ning kolmandale kohale platseerusid Blanca pardal Jaan Tiidemann ning meeskond. Viiendas grupis võitis täna sihvakas Frida Andres Kõndiga roolis, teise koha saavutas Svea koos Hard Perki ja meeskonnaga ning kolmandale kohale tulid Diana purjetajad koos kapten Kaido Aredaga.

Sel hooajal on jäänud purjetada veel vaid üks kolmapäevak. Lõpuprotokoll lüüakse lukku alles viimase finisheeruja järel - mitmed punktid ootavad kojutoomist ning paljud poodiumikohad vormistamist. Põnevust jagub viimaste meetriteni!

19. KJK-Garmin kolmapäevaku parimad gruppide kaupa:

I grupp
1. EST 463 Olympic – Tiit Vihul
2. EST 550 Amserv – Juss Ojala
3. EST 475 Forte – Jaak Jõgi
II grupp
1. EST 535 My Car – Mati Sepp
2. EST 703 Reval Cafe – Eero Pank
3. EST 633 Cherie – Ivar Aru
III grupp
1. EST 700 Vesikaar – Tanel Tamm
2. EST 467 Adele – Aleksandr Zolotov
3. EST 462 Passione – Sven Heil
IV grupp
1. EST 242 Leila – Priit Põldmaa
2. 
EST 405 Juko – Ilja Radiuhhin
3. EST 73 Blanca – Jaan Tiidemann
V grupp
1. EST 715 Frida – Andres Kõnd
2. EST 23 Svea – Hard Perk
3. EST 58 Diana – Kaido Areda