Liiatigi andis see veel võimaluse koguda punkte läbi hooaja kestnud Kalev Jahtklubi avamerepurjetamise karikasarja Seiko Cup 2013 kontole. Keskpäeval kogunes stardiliinile suisa 30 jahti, mis on nädalavahetuse kohta samuti tavatult suur number.

Et purjetajad soovisid hooaja viimasest võistlusest võtta maksimumi, siis selle võimaluse peavõistlusjuht Madis Ausman neile ka andis. Suuremate ehk esimese, teise ja kolmanda grupi jahid said suunduda Paljassaare poi suunas, sealt siis tagasi stardipoini, et veelkord võtta Paljassaare poi ja pärast seda viimane sirge finišini Pirita jõe muulide vahel. Väiksemate jahtide grupid sõitsid vaid ühe ringi, ehk siis võtnud samuti Paljassaare poi, said nemad suunduda otse finišisse ja sealt edasi sadamasse. Neljanda ja viienda grupi jahtide sõiduajaks kujunes mõnusas päiksepaistes ja mõõdukas tuules poolteist kuni kaks ja pool tundi. Seevastu suuremad jahid saidki merel olla pea kolmest tunnist kuni kolme ja poole tunnini. Võidusõit merel lükkas edasi küll kella kolmeks väljakuulutatud autasustamise ja lipulangetamise lipuväljakul, kuid kindlasti annavad seenioridest klubiliikmed ja ka teised klubisse kogunenud sõbrad selle purjetajatele ja korraldajatele andeks.

Närvikõdi ja põnevust jagus kõikide gruppide mõõduvõtmisse. Esimeses grupis olid omavahel võistlemas vaid Forte ja Amserv. Kuigi üle finišijoone sõitis Amserv Juss Ojala juhtimisel spinnakeri paisudes üle kahe minuti varem kui Forte, andis ümberarvutatud aeg võidu siiski Fortele, mille roolis Tammo Otsasoo. Teise grupi võidu võttis Euroopa Meistrivõistluste hõbemedalijaht Katariina II Aivar Tuulbergi tubli meeskonnaga. Pärnu Jahtklubi kodusadamaks pidava Katariina II hooaja viimased mõõduvõtmised ongi olnud Tallinna vetes, sest siinsed suurema osavõtjaskonnaga klubivõistlused pakuvad suuremat konkurentsi kui regatid Pärnus. Teise koha Lõpuvõistlusel sai Mati Sepa meeskond jahil My Car. Korrigeeritud ajas jäi nende kaotuseks Katariina II-le üks minut ja üheksa sekundit. Ühe minuti ja 36 sekundit jäi omakorda maha kolmanda koha saanud Peeter Siniväli meeskond jahil Bossanova. Kolmandas grupis on teravaim konkurents läbi hooaja püsinud kolme jahi vahel – nendele kuulusid ka Lõpuvõistluse poodiumikohad. Esikoha võttis seekord Aleksandr Karboinovi meeskond Brigitta-X. Minut ja 29 sekundit kaotas neile Sven Heili meeskond Passionel. Kolmanda koha saanud Jazz Rait Riimi meeskonnaga kaotas Passionele kahe minuti ja 44 sekundiga. Samas järjestuses poodiumikohad kuuluvad neile jahtidele ka pika KJK-Garmin kolmapäevakute seeriavõistluse kokkuvõttes. Ka neljanda grupi poodiumikohad kuuluvad jahtidele, kes tugevaimad olnud ka kolmapäevaregattidel – esikoha võttis siin Andres Aaviku meeskond jahil Minni, teiseks tulnud Leila Jaan Laasalu meeskonnaga kaotas Minnile vaid kaheksa sekundit. Jaan Tiidemanni juhitud Blanca, kellele sel aastal kuulub kolmapäevaregattide esikoht, kaotas Leilale ühe minuti ja 46 sekundiga. Kõige suurema osavõtjaskonnaga LYS grupis, kus osalejaid suisa 16, sai kindla võidu Andres Kõndi juhitud Frida. Teise ja kolmanda koha võtsid folkboodid Svea ja Greta, Sveal roolis Hard Perk ja Gretal Mikk Köösel. Ka need kolm jahti jagavad KJK-Garmin seeriavõistluse poodiumikohti.

Kalev Jahtklubi lipuväljakul pakuti purjetajatele kuuma suppi enne kui hooaja viimase võistluse parimad auhinnatud said ja klubi kommodoor Kalev Vapper sai hooaja tähtsündmusi ja purjetajate saavutusi kokku võttes ning kõiki purjetajaid, klubiliikmeid ja sõpru tänades suvise purjetamishooaja lõppenuks kuulutada. Klubi lipu langetamise au sai Lõpuvõistlusel kõige väiksemate jahtide hulgas võidukas olnud jaht Frida kapten Andres Kõnd.

Seiko Cup 2013 lõpuvõistluse parimad gruppide kaupa:

I grupp

1. FORTE – Tammo Otsasoo

2. AMSERV – Juss Ojala

II grupp

1. KATARIINA II – Aivar Tuulberg

2. MY CAR – Mati Sepp

3. BOSSA NOVA – Peeter Siniväli

III grupp

1. BRIGITTA-X – Aleksandr Karboinov

2. PASSIONE – Sven Heil

3. JAZZ – Rait Riim

IV grupp

1. MINNI – Andres Aavik

2. LEILA – Jaan Laasalu

3. BLANCA – Jaan Tiidemann

LYS

1. FRIDA – Andres Kõnd

2. SVEA – Hard Perk

3. GRETA – Mikk Köösel