Ilm soosis ettevõtmist igati – päikseline ja võrdlemisi soe laupäev tõi sadamasse hulga purjetajaid, kes ka pärast jahtide vettesaamist veel klubist ei raatsinud lahkuda. Nüüd siis ei muud kui merele – keda kutsub kõige enam põnev KJK-Garmin kolmapäevaregattide seeria, keda muud haaravad regatid või peaaegu et möödapääsmatu Muhu Väina regatt või siis ka niisama mõnus merematkamine lähemal ja kaugemal. Kalev Jahtklubi on 2013.a suviseks purjetamishooajaks valmis. Klubi hooaja tähtsaimateks sündmusteks saab pidada juulikuus toimuvat 56. Muhu Väina regatti, mis korraldatakse koostöös Pärnu Jahtklubi ja Saaremaa Merispordiseltsiga. 23.-31. augustil 2013.a toimuvad Kalevi Jahtklubis aga Finn klassi maailmameistrivõistlused (Finn Gold Cup), mille korraldusõiguse sai Eesti konkureerides St. Peterburgi ja Valenciaga.

Ametlikult avati hooaeg aga juba 1. mail, kui keskpäeval kogunes hulk klubiliikmeid jahtklubi lipuväljakule, et koos pidulikult ja traditsiooniliselt heisata lipumasti klubi lipp.
Erakordseks tegi hooaja esimese päeva asjaolu, et hilise kevade tõttu ei toimunud 1. mail ka traditsioonilist hooaja avaregatti. Hooaja piduliku avakõne pidas kommodoor Kalev Vapper, kes meenutas edukat jääpurjetamishooaega ja ka noori ESS KJK Purjespordikooli kasvandikke, kes juba enne ametlikku hooaja algust välismaalt ilusaid tulemusi klubile toonud on. Tunnustamaks eakamate veteranklubiliikmete aktiivsust, sai lipu heiskamise au kunagine klubiülem ja veteranide tegevuse ning eskaadrisõitude eestvedaja Olev Roosma. Klubiülem Avo Tihamäe andis ülevaate nii klubi kui ka purjespordikooli talvistest ja eesseisvatest arengutest ja tegevustest ning toetajate abist klubile. Väärika panuse klubi ja purjespordikooli tegevusse teevad sel aastal Garmin, Seiko, LHV Pank, Viking Line, Auto Forte, Catwees.