Kuna selleaastane kevad on olnud piisavalt pikk, lumevaene ja tõele au andes ka soe, on jahtidel põhjatöödeks, materiaalosa korrastamiseks ning ka mõõdukirjade tellimiseks omajagu aega olnud. Eile võiski Pirital näha 21 kiiremat ning usinamat meeskonda, kes olid end merevalmis sättinud ning stardiliinil võitluseks igati valmis. Vaatamata nädala alul kõiki ehmatanud lumesajule oli ilm eile lihtsalt suurepärane, päike paistis soojalt ning tuul puhus piisavalt tugevalt, et mõnuga purjetada saaks ja samas parasjagu leebelt, et talvel roosteläinud manöövrid ikka õnnestuda võiksid.

Võisteldi kolmes arvestusgrupis vastutuule-allatuule rajal, mille tähised olid Pirita jõe suudme lähistele ja Merivälja ranna alla paigutatud. Suuremad purjekad tegid neli tiiru 1,1 meremiili pikkusel distantsil ning väiksemad jahid läbisid poole lühema teekonna.

Sel aastal on regati korralduses veidi muudatusi. Iga võidusõidu järel oodatakse kõiki purjetajaid Kalev Jahtklubi lipuplatsile auhinnatseremooniale, kus esikolmikusse mahtunud meeskonnad saavad klaasist karika, mille kujundus on valminud koostöös klaasikunstnik Agnes Torm’iga. Lisaks igakordsetele autasustamistseremooniatele kuulutuatakse ka iga uue kuu alul välja eelmise kuu parimad, kes saavad väärt auhinnad regati kahelt uuelt toetajalt: USS Security’lt ning A. Le Coq’ilt. Veel ühe muudatusena saab alates järgmisest nädalast hakata kergemini eristama arvestusgruppide liidreid, kuna eelmisel nädalal oma grupis võitnud jahi meeskond hakkab kandma kollaseid liidrisärke.

Parimad gruppide kaupa:
I grupp
1. EST 711 Sugar 2 – Erki Melts
2. EST 499 Premium – Mati Sepp
3. EST 475 Forte – Jaak Jõgi
II grupp
1. EST 462 Elisa Passione Sailing Team – Sven Heil
2. EST 465 Jazz – Risto Riim
3. EST 606 Brigitta-X – Aleksandr Karboinov
IV grupp
1. EST 688 Mary Lou – Jan Skolimowski
2. EST 23 Svea – Hard Perk
3. EST 715 Frida – Andres Kõnd