Eesti Jahtklubide Liidu peasekretär Ott Kallas lausus, et RS Feva laevastiku rajamine on Eesti purjespordi seisukohast üks olulisemaid saavutusi läbi alaliidu tegevusaja. „See kahepaat laiendab oluliselt noorte purjetamisvõimalusi. Paljudele sobib nii isiksusetüübist kui füüsilistest eeldustest lähtuvalt individuaalse ühepaadi asemel paremini meeskondlik kahepaat, kus funktsioonid on jaotatud rooli- ja soodimehe vahel, ning paljude jaoks tundub mitmekesi purjetamine ka põnevam. Erilist heameelt teebki see, et nüüd saavad noored kasvõi oma esimeses trennis kohe kahepaadis sõitma hakata, selle asemel et oodata, kuni nad olümpiaklassi 470 kasvavad," rääkis Kallas. „Usun, et lisaks rohkele purjetamisrõõmule, mis RS Feva noortele toob, aitab see kaasa ka Eesti tulevikusaavutustele tippspordis," märkis ta.

Maailmas üks kiiremini kasvavaid paadiklasse RS Feva on sportlik ja kiire ning võimaldab meeskondlikku purjetamist harrastada lastel ja noortel sõltumata vanusest ja kogemusest. Uutel, Suurbritannias valmistatud RS Feva paatidel hakkavad purjetama lapsed ja noored Tallinnas Rein Ottosoni Purjespordikoolis, Kalev Jahtklubi Purjespordikoolis, Tallinna Jahtklubi Purjetamiskoolis, Noblessneri Jahtklubi Purjetamiskoolis, Pärnu Jahtklubi Purjespordikoolis, Saaremaa Merispordi Seltsis ja Haapsalu Purjespordikoolis. RS Feva liitub ka Olümpiapurjetamise Eesti Karikasarjaga, kus noored saavad purjetamist proovida võistlustingimustes. Kõik jahtklubid võtavad maikuus trennidesse vastu uusi lapsi ja noori, kes sooviksid purjetamisega alustada.

Projekti partneri logistikaettevõtte Vopak E.O.S.-i juhatuse esimees Arnout D. Lugtmeijer märkis, et eestlased on mererahvana purjetamise poolest alati tuntud olnud. „Eestlased justkui tunnetavad mere kutset. Purjetamine on siin oluline nii elustiili osana kui spordina. Traditsioonide hoidmiseks on vajalik teha järelkasvuga pidevalt tööd ning Vopak E.O.S.-il on au olla osa projektist, mis toob noortele Eesti purjetajatele uued RS Feva paadid. Olles ka ise purjetaja, tean hästi seda elevust ja väljakutsemomenti, mida purjetamine pakub, ning mul on heameel, et noored andekad purjetajad saavad RS Feva pardal olles sedasama tunda. Vopak E.O.S. toetab järjepidevalt noorte eestlaste tervislikke ja tasakaalustatud eluviise," rääkis Lugtmeijer.

Eesti vetes seilama hakkavad RS Feva paadid on saanud nimed Royal Vopak võrgustiku valitud terminalide järgi üle maailma. Enam kui 80 terminali seast valis ettevõte välja 18, millest said sümboolselt paatide ristivanemad. Osad paadid on ristitud lähemate paikade järgi nagu Rotterdam, Amsterdam, Antwerpen, Göteborg, Hamburg, London, osad kaugemate järgi nagu Houston, Durban, Sydney, Montreal, Shanghai, Singapur, ning osad eksootilisemad nimed panevad noorte purjetajate geograafiateadmised tõeliselt proovile - Fujairah, Veracruz, Algeciras, Zhangjiagang, Kawasaki. Üks paatidest kannab ka kodust nime Tallinn.

Projekt sündis Eesti Jahtklubide Liidu ja Vopak E.O.S.-i koostöös. Projekti eesmärk on mitmekesistada noorte purjetamisvõimalusi Eestis, pakkuda erinevatele isiksusetüüpidele sobivaimaid purjepaate, kinnistada praeguste noorsportlaste huvi ja tuua uusi noori purjespordi juurde ning arendada Eesti meeskonnapurjetamist pikas perspektiivis.

Eesti Jahtklubide Liit vastutab Eesti purjetamise koordineerimise ja arendamise eest ning ühendab kokku 32 jahtklubi, liitu, purjetamiskooli ja -seltsi.