Prantsusmaal Port de Rhus starti ootav Tamme on oma 6,5meetrist paati kiiremaks täiustanud ja ootab kiiret sõitu: „Minu Mini on kiire, lihtne, kuid samas innovaatorlik, ootan allatuulesõidult head kiirust.“

Ränkraske ookeaniregati puhul on tegemist enama kui poodiumikoha püüdlemisega. Ainuüksi finišisse jõudmine on saavutus, mida kõik osavõtjad ei suuda. Tamme sõnul on käesolevaks distantsil oluline lisaks suurele purjetamiskogemusele ka üldfüüsiline treening, enesemotivatsioon ning võime oma keha kuulata, et saada hakkama üleväsimusega. „Väsimus hävitab ohutunde, sellepärast peab suutma magada ka 15sõlmese kiirusega allatuult kihutades - nädalat magamata vastu ei pea.“

Regatt stardib Douarnenezist, Prantsusmaalt, 1250miilise etapi järel peetakse vahepeatus Lanzarotil, Kanaari saartel ning viimane etapp viib laevastiku 2770miili kaugusele Kariibi mere idaossa Goudeloup'i suurimasse linna Pointe-à-Pitre'sse, kuhu jõutakse 22. novembri paiku.

Mini Transat oma 84 osavõtjaga on suurim soolopurjetamise võidusõit maailmas. 6,5 meetrit pikk purjekas on väikseim alus, millele organiseeritakse Atlandi ookeani ületavaid regatte. Juba võidusõidule kvalifitseerumine nõuab 1000miilist üksi purjetamise kogemust, lisaks veel mitmeidki sooloregattide läbimisi. Erinevalt mõnest muust moodsast avameresõidust, kus võistlejatel on kasutada arvuti- ja navigeerimisprogrammid, online ilmainfo ja sateliittelefon kaldatiimi ja perega ühenduse pidamiseks, puuduvad Miniga purjetajatel need võimalused. Nende varustusse kuuluvad vaid GPS, autopiloot, VHFraadio ilmateated ning oma kogemused-teadmised, häda korral saab appi kutsuda teise purjetaja.

Laevastik pidanuks startima pühapäeval kell 13, kuid praeguseks on teada, et tsükloni ja 20 m/s puhuvate tuulte ja 6meetriste lainete tõttu otsustas korraldav kogu stardi edasi lükata.

Jaanus Tamme soolopurjetamise saavutused

2007 Open demi-Clé (koos Jean-François Quelen'iga), 6. koht
2008 Trophée Marie-Agnès Péron, 33. koht
2012 Demi-Clé 650 (koos Thomas Normand'iga), 4. koht
2012 Trophée Marie-Agnès Péron, 22. koht
2012 Mini Fastnet (koos Simon Koster'iga), 13. koht
2013 Demi-Clé 650 (koos Chris Sayer'iga), 7. koht
2013 Mini Fastnet (koos Scott Cavanough'ga), 17. koht